Villeneuve: Prelazak u Hondu mogao bi upropastiti Alonsovu karijeru

Izdvojeno

Luka Maloić

Prije 9 godina 2 min 2 komentara

Fernando Alonso, McLaren Honda

Fernando Alonso, McLaren Honda

Fernando Alonso možda je pokopao sve nade osvajanja trećeg naslova svjetskog prvaka prelaskom u McLaren-Hondu. Mišljenje je to svjetskog prvaka iz 1997. koji je opisao Alonsove prve godine u Ferrariju kao briljantne. Smatra da su izvedbe Španjolca bile jedne od najboljih u povijesti Formule 1. Izgubio je strpljenje sa Ferrarijem, a sada je osuđen na čekanje uspjeha u novom projektu.

Villeneuve je podijelio svoje mišljenje sa španjolskim dnevnikom “AS”:

“Napuštanje Ferrarija je bila velika greška. Mogao je provesti s njima još tri ili četiri godine i otići u mirovinu ili otići u McLaren ako je želio pobjeđivati s njima kao 2007.”

Alonso je opravdao svoj odlazak riječima, da ako želi pobijediti Mercedes u novoj turbo V6 eri, mora biti prisutan i pomoći McLaren-Hondi u razvoju projekta od početka. 33-godišnjak je iznio sumnje u Ferrarijevu spremnost za pobjede u 2015. unatoč poboljšanjima.

Villeneuve ne misli tako:

“Mislim da bi se Fernando borio za naslov ove godine. S ovim potezom možda si je uništio čitavu karijeru. Možda neće ni pobjeđivati više, kamoli osvojiti naslov.”

Alonso, svejedno, govori kako je sretan što se odlučio na rizičniji put od čekanja u Ferrariju. Villeneuve, koji se u F1 četiri godine utrkivao i surađivao s Hondom, kaže kako ima malo povjerenja i nade u brz razvoj i proboj japanske ekipe.

“Radio sam s njima i upoznat sam s njihovim načinom poslovanja. Oni su vrlo spora kultura i to ih sprječava da brzo poduzmu određene stvari.”


Odgovor

2 komentara

  1. Mclaren
    raca Prikaži

    Nije Alonso napravio grešku. Jedinu grešku je napravio AS kad je njega pitao za mišljenje.


    0
    0

    0
  2. Patrik F Prikaži

    Pitanje je da li je uopšte (uopće) imao drugi izbor. Lako je pametovati sa zadrškom, što većina radi, ali je pitanje što bi bilo ko stvarno učinio na njegovom mjestu. Pisao sam o tome na svom blogu. Ako redakcija dopusti, navodim link: : http://www.f1autoblog.com/da-li-je-alonso-pogresio-kad-je-presao-u-meklaren/


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.