Liberty: Ferrari bi mogao izgubiti financijske privilegije

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 5 komentara

Liberty media će uskoro postati vlasnik Formule 1, a upravo su dali dosad najjasniji signal kako bi Ferrari mogao izgubiti financijske povlastice u kojima je dosad uživao. Preuzimanje Formule 1 trebalo bi završiti krajem siječnja, a fokus se sve više preusmjerava na buduće planove, odnosno način na koji će se sport promijeniti.

Jedna od ideja svakako je i ravnomjernija raspodjela novca prikupljenog od komercijalnih prava, što bi mogao značiti kraj Ferrarijevih prihoda na račun povijesnog statusa.

Ferrari trenutno prima više od 90 milijuna dolara samo za sudjelovanje, što je više od duplo od primanja Manora ili Saubera. Libertyjev izvršni direktor Greg Maffei je natuknuo kako dolazi kraj takvoj raspodjeli novca.

Osim hrabre ideje redistribucije novca za ekipe, čini se da bi mogli doživjeti i odlazak Bernieja Ecclestonea.

Britanski Sky izvještava kako Liberty planira odlazak Ecclestonea možda čak već idućeg tjedna. Navodno mu je ponuđena pozicija na kojoj bi imao manje utjecaja, poput počasnog doživotnog predsjednika.

Ecclestoneov odlazak izvjesno bi sa sobom povukao dolazak nekih novih ljudi među kojima se spominju dva velika imena – bivši direktor ESPN-a Sean Bratches i svima dobro znani Ross Brawn.


Odgovor

5 komentara

  1. F1 2016 Prikaži

    kao i uvijek nema nista od toga


    0
    0

    0
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    podražavam prijedlog, ali nek se svima povlaštenima skinu privilegije.


    0
    0

    0
  3. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    U novoj,hybridnoj eri,povlaštenost poprima sasvim novi smisao.Gore navedenih 90 milki$ je kikiriki za milijarde koje na račun F1 vrti Mercedes i tko je sad tu povlašten bit će jasnije kad Ameri na dnevni red stave problematiku aktualnih PU.Tko će tada plakat i prijetiti odlaskom,ostaje nam vidjeti.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.