Potvrđeno: Pascal Wehrlein u Sauberu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 1 komentara

Sauber je objavio da će Mercedesov junior Pascal Wehrlein iduće godine biti njihov vozač. Nijemac je tako bez mjesta ostavio nemali broj vozača koji se nadao budućnosti u Sauberu, uključujući Felipea Nasra i Rija Haryanta. Njegov momčadski kolega bit će Marcus Ericsson.

Očekuje se da će nakon ovog poteza uslijediti objave o povratku Felipea Masse u Williams i o odlasku Valtterija Bottasa u Mercedes.

“Ovo je novi izazov za ekipu i zaista sam uzbuđen, radujem se novoj avanturi,” rekao je Wehrlein.

“Naš cilj je ustaliti se u sredinu grida i redovito osvajati bodove. Ja ću dati sve od sebe da budem podrška Sauberu u tom naumu. Sada se radujem upoznavanju ekipe i pripremama za iduću sezonu.”

“Želim se zahvaliti Sauberu na ovoj prilici i na tome što su vjerovali u mene. Naravno, ogromna zahvala ide i Mercedesu na njihovoj podršci.”

Šefica Saubera, Monisha Kaltenborn, je također oduševljena:

“Pascal je pokazao svoj talent kroz karijeru, kako u jednosjedima tako i u DTM-u. Prošle godine je bio početnik u Formuli 1, a osvojio je bod na VN Austrije.”

“Sigurno će biti još dobrih partija s njegove strane, a mi mu želimo dati priliku da dodatno raste i uči. Sigurna sam da će Marcus i Pascal biti dobra kombinacija za 2017. godinu.”

Wehrlein je bio jedan od vozača kojeg se stavljalo u kontekst potencijalnog prelaska u Mercedes, ali svjetski prvaci su smatrali da je još uvijek neiskusan za takav transfer.

Navodno su Kaltenborn i Toto Wolff još u Brazilu prošle godine postavili temelje za Wehrleinov prelazak u Sauber, ali je povlačenje Nice Rosberga na trenutak zaustavilo sve migracije.


Odgovor

1 komentar

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Na kraju dobro je i ovo. Samo da nije ostao bez mjesta.
    A Nasr…
    Na zalost ni prvi ni posljednji.
    Da ako sta bude od tog Manora.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.