Tost nagovijestio mogućnost rebrandiranja Renaultovog motora

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 2 komentara

Toro Rossov šef Franz Tost je potvrdio da momčad pregovara s neimenovanim sponzorom oko rebrandiranja Renaultove pogonske jedinice za sljedeću godinu. Podsjetimo, talijanska ekipa je 2014. i 2015. nastupala s Renaultovim pogonskim sklopovima, da bi se ove sezone prebacila na godinu dana staru specifikaciju Ferrarijeve jedinice.

Od 2017. će se ponovno natjecati s Renaultovim pogonskim jedinicama, i to s najnovijom specifikacijom te mogućnosti promjene oznake po svojoj želji, poput sestrinske momčadi Red Bull koja je francuske motore imenovala TAG Heuerom.

“Imamo priliku pronaći naslovnog sponzora kao što je Red Bull napravio s TAG Heuerom. Pregovaramo”, rekao je Tost za Gazzettu dello Sport.

Predsezonska testiranja počinju za dva mjeseca, a Scuderia Toro Rosso će spremna dočekati prve testove novog jednosjeda.

“Sve ide po rasporedu. Prošli smo crash test te ćemo odraditi filmski dan prije početka testiranja.”

Tost zna da će novi tehnički pravilnik omogućiti miješanje karata i odnosa snaga, a njegova momčad će to pokušati iskoristiti te će si još jednom zacrtati peto mjesto kao cilj za novu sezonu.

“Teško je sada nešto reći jer su pravila potpuno drugačija i moramo pričekati prve dvije utrke kako bismo imali jasniju sliku. Bez obzira na to, Toro Rosso ima sve sastojke za dobru sezonu. Imamo dva jaka vozača i očekujem efikasnu aerodinamiku jer je tehnički direktor James Key sa svojom ekipom radio odličan posao u prošlosti, a momčad bilježi napredak općenito. Isto tako je i Renault kompetitivniji s motorima nego što je bio tijekom proteklih godina.”


Odgovor

2 komentara

  1. Juan Manuel Fangio
    Estoril Prikaži

    Raduje me čuti takvo nešto. Toro Rosso ima veliki potencijal kojeg treba iskoristiti.


    0
    0

    0
  2. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Red Bull Konzum ili onaj Tedeski. E kad se sjetim Košutića i njegovog nedodriljivog BMW-a kojeg su financirale sve državne firme.


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.