Massa natrag u Williams, Bottas u Mercedes?

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 19 komentara

Valtteri Bottas, Williams

Motorsport.com i njihova sestrinska publikacija Autosport tvrde da se Felipe Massa vraća iz mirovine kako bi upotpunio prazno mjesto koje će ostati odlaskom Valtterija Bottasa u Mercedes. Službenih potvrda još uvijek nema, ali o ovom potezu su mediji pisali već neko vrijeme.

Brazilac je u Abu Dhabiju odvozio posljednju utrku svoje F1 karijere, ali situaciju je potpuno preokrenuo Rosbergov iznenadni odlazak u mirovinu.

Massa je, kako doznaje Motorsport, pristao na povratak u Williams na barem još jednu godinu kako bi sa svojim iskustvom pomogao momčadi u sezoni s velikom promjenom pravila. Podsjetimo, ovo će za ekipu Sir Franka biti od presudne važnosti jer će drugi vozač britanske momčadi biti tinejdžer i debitant Lance Stroll.

S druge strane, u Mercedesu su poručili kako objavu novog vozača ne treba očekivati prije 3. siječnja 2017., a Niki Lauda je rekao da bi proces odlučivanja o novom vozaču mogao potrajati čak do kraja siječnja.

Williamsova zamjenica šefa Claire Williams je nedavno izjavila da Bottas smije otići u Mercedes jedino ako momčad nađe prikladnu i iskusnu zamjenu, vozača poput Felipea Masse. Razloga je više, ne samo kako bi iskusan vozač rezultatski godio ekipi, već kako bi mladi Stroll imao iskusnog mentora, te kako bi naslovni sponzor Martini imao nekoga za svoje marketinške aktivnosti.


Odgovor

19 komentara

  1. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Obzirom koliko je plakao nakon Braziil i ne čudim se.
    Super za Massu. Ko zgoditak na lotu.
    Aj sad i Buttona nazad!


    0
    0

    0
  2. Nando
    Matek14 Prikaži

    nezz stvarno kaj mu to treba.. ok f1 ti je život, voliš vozit i bla bla bla, al nakon dugačke karijere i onakvog oproštaja vratit se doslovno ni mj dana nakon u istu momčad, na isto mjesto, isto sve i odgađat neizbježno, tj mirovinu.. to da je button napravio ne bi čovjek riječ rekao jer se on nije niti službeno povukao, al massa.. il da massa ide u mečku, pa ajde ima velike šanse za naslov itd to je druga stvar, al williams.. ma nezz.. nemrem složit niti u rečenici kaj mislim o tom.. tj mogu reći samo da je to idiotizam..


    0
    0

    0
    • Max Verstappen 1
      vlado Pretplatnik Prikaži

      Ako je istina, ja to vidim sa strane da kada si nekome potreban, znaci i tebi, vid priznanja. Posebno u Massinom slucaju, on nikada nije bio priznat kao dobar vozac. Cesto u sjeni drugih. Sa te strane, ovo je dokaz da posjeduje kvalitetu koju je tesko zamjeniti. Naravno tu je sigurno i $ odigrao svoju ulogu. I na kraju covjek voli ono sto radi. Meni je ok ako se vraca, isto tako u suprotnom slucaju.


      0
      0

      0
  3. Formula1
    f1zd Prikaži

    A Werhlein?


    0
    0

    0
  4. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Ne znam.
    Ovo mi je,….. onako, bezveze, ne mogu naći neku pametniju riječ.
    Mislim, nije mi sad Felipe nešto pao u očima, daleko od toga, niti bi ja ovo nazvao “Posrao, pa pojeo”.
    Al` nekako mi bezveze, bolje rečeno “bezzze”. :mrgreen:
    Pogotova nakon onakvog “špalira” u Brazilu, pred svojim navijačima.
    Dokaz da je F1 cirkus. .prcnjau:


    0
    0

    0
    • Renault
      Vedran Kristić Prikaži

      Slažem se s tobom. Nemam ništa protiv što se vraća, ne bih imao niti da je ostao u mirovini, barem kada je F1 u pitanju. Ali ovo mi je nekako baš bezveze ispalo. :)


      0
      0

      0
      • F1puls
        David Vidović Prikaži

        Upravo sam došao ovdje s namjerom da napišem to isto.

        Potpuno sam ravnodušan oko cijele ove situacije, kao da me nije niti briga hoće li se vratiti i kako će voziti sljedeće sezone. Nije mrlja na karijeru, ali nešto što će se zapamtiti ako se dogodi.


        0
        0

        0
  5. Williams
    DoDo13 Prikaži

    Drago mi je da se ipak nećemo oprostiti od Masse, ali bezobzira koliko Massa bio dobar vozač mislim da je William napravio gadnu pogrešku što je pustio Bottasa.


    0
    0

    0
  6. Ferrari
    KrBoy93 Donator Prikaži

    joj dajte..pričate ko da se vraća nakon 10 godina pauze…čovjek ni nije službeno otišao..desio se obrat, dobio je mjesto i kaj sad? Neznam kaj je vama tolko bezveze… Meni je više onda bio bezveze Schumacherov povratak nakoon 4-5 godina pauze i još k tome je bio 5 godina stariji nego sad Massa. Schumijev sam fan inače :) Sretno Felipeu u nastavku karijere.


    0
    0

    0
  7. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Haha, glupost, pa čovjek se nije još zapravo oprostio od formule 1, a već se vrača, ne znam onda ćemu toliki cirkus na VN. Brazila, ali dobro meni baš svejedno da li će voziti sljedeče godine ili neće.
    U svakom slučaju želim mu sreću!


    0
    0

    0
  8. Mclaren
    KERS Prikaži

    Jednom sam vec spomenuo..steta onkvog oprosta od svoje publike..radije bu Gumbeka gledao u williamsu.


    0
    0

    0
  9. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Sad cu biti malo grub. Moj je dojam da Massa nikad nije bio top vozac- materijal za svetskog prvaka. Nije mi kompletan, karakterno- psiholoski. Kao da mu je nesto fali (mozda samopouzdanje i preemotivan je, kokica)… Bljesne tu i tamo, ali nekako mu fali konstantnosti, pametnijeg izbora poteza i kontole kratkog fitilja … A od onog sto ima (a ima on nesto, daleko od toga) je s godinama izblijedilo. Bottas ga je poderao, a vjerujem da ce ga i Stroll dobit u medjusobnom ogledu… ako se sve ovo odigra… doduse, sigurno ima znanja i iskustva i moze puno znaciti ekipi u testiranjima, napretku… to je moje misljenje…


    0
    0

    0
  10. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    Nema ovo nikakvog smisla. Lauda govori da neće odlučiti do kraja januara. A Massa već navodno potpisao. Ako je potpisao onda se već sve zna. A možda je samo pristao da potpiše ukoliko se Mercedes odluči za Bottasa na kraju januara. Ono da imaju spremno riješenje ako do toga dođe.

    Ja se nadam da još nije donesena odluka, i da će ipak uzeti Wehrelina. Ako uzmu Bottasa sjebaće momka skroz. Ubacit će ga u Sauber koji će biti još gori od Manora sljedeće sezone.


    0
    0

    0
    • Formula1
      f1zd Prikaži

      Slažem se. Ja sam mislio da će dobiti bar mjesto u Williamsu ako uzmu Bottasa…Ali evo, ne znam stvarno. Po meni bi za sve bilo bolje da Wehrlein dobije mjesto u Williamsu.


      0
      0

      0
  11. avalon Prikaži

    tako je , udri po massi ! šta on ima odlazit pa dolazit ? čitam komentare pa vidim mišljenja forumaša . npr kako će mercedes sjebat pascala ako uzme bottasa… a da je rozberg nastavija karijeru onda ne bi sjebali pascala koji bi u tom slučaju osta u manoru ? čitam mišljenje kako felipe nikad nije bija top vozač , materijal za svetskog prvaka . vjerovatno je mišljenje forumaša točno , a MS pogrešno jer je njemac bija mentor malom brazilcu . šta je zna/vidija michael u odnosu na stručnjake ovde ? NIŠTA ! jesu li po mišljenjima pisanima na ovom i “onom” portalu button ili rozberg bili top vozači , materijali za svjetske prvake ? a eto u top bolidima su bili i osvojili titulu . OK , felipe to neče postić u williamsu ali … ko je bolji kandidat od njega s obzirom na 3 sezone provedene u timu ? poznaje tim do u tančine i tim poznaje njega . nije potrebna nikakva prilagodba i uz rookia strolla odlično će doć iskusni i nekonfliktni vozač . nisu zanemarive ni želje sponzora jer teško da bi anonimni stroll “pomoga” martiniu u marketinškim aktivnostima . spominje se i relacija button – williams … moglo bi to ali čini mi se da je button za 2017. u ulozi rezervnog vozača McLH pa se možda ponovno aktivira 2018. ako tim bude dobro napredova tj postane konkurentan mercu , RB , ferrariu . ko bi onda s obzirom na sve šta mi znamo ( a znamo malo ) treba umisto bottasa ( ako pređe u mercedes ) doć u williams ? jer svi “značajni” su pod ugovorima koji često u F 1 ne znače puno ali kad timovima treba onda ZNAČE ! massi se zamjera šta se posli emotivnog odlaska vraća . pa okolnosti su se prominile ,diktiraju nove rošade , a mnogi vozači su posli gubitka mista u kokpitu po svaku cijenu želili povratak bez obzira na sve . zar kamui nije nastoja sakupit novce da se vrati/plati isto ka npr i preiskusni rubens itd ? F 1 je za vozače koji su je vozili ka droga i virujem da bi mnogi od njih vozili do kraja života da je moguće . primjeri su MS koji se nakon 3 sezone vratija , ne zbog novca nego zbog adrenalina .. pa kimi .. 37 , a još je ovde iako se čini da se predomišlja ali nikako da se odluči na odlazak . fernando koji će 2017. navršit 36 umisto razmišljanja o odlasku razmišlja o trećoj tituli . umisto da se povuku i oslobode misto mladcima “starci” se žilavo drže jer je F 1 opojna za sve njih , a nekima ni novaca nikad dosta , ni šušura i svega šta prati F 1 . u “mirovini” sve to nestaje , a kad se tako živi 15 – 20 godina onda …..


    0
    0

    0
    • Sebastian Vettel
      senja Prikaži

      Ko je bolji od Masse za Williams? Bottas. I jedni i drugi su govna. I ovi što uzimaju vozača pod ugovorom, i ovi što ga puštaju. I Massa što ne zna šta će sa sobom…


      0
      0

      0
      • avalon Prikaži

        vidiš , za razliku od tebe koji “upireš” za pascala ja ne “upirem” za nikoga . nastojim objektivno sagledat . slažem se da bi bottas bija najbolje rješenje za williams ali … nije williams tim koji ima dovoljno novčića ( jer u F 1 nikad dovoljno novaca ) i ovim potezom će poprilično ušparat na motorima , a sve to može “uložit” u šasiju i nadogradnju iste tokom bar dijela sezone jer tu su u zadnje vrime bili poprilično slabi . ako valtteri ode u merc i kad bi u mercu npr “poslušali” tebe onda bi za njih 2017. vozili wehrlein koji je “iskusan” 21 GP . koliko bi on bodova moga “zaradit” mercu u borbi konstruktora ? a to nije sitan , nevažan prihod ( dapaće ) u sportu u kojem novaca nikad dosta . valtteri je ipak u F 1 5 , a pascal tek 1 sezonu pa … interesantno da je mišljenje o bottasu uvik vrlo pozitivno ali samo do trenutka dok se nije počimalo šuškat o prelazima npr u ferrari ili sad u merc . e kad to počme onda mladi finac i nije baš neki vozač ?!?!?!? bolji izbor bi bija i neiskusni pascal koji je osvojia tek bod . btw , bottas je u lošem williamsu u rookie sezoni osvojia 4 boda ;) jer eto pascala bi nevoženje u mercu moglo sjebat . a je li sjebalo mladog fernanda koji je 2001. sa 20 starta u minardiu , 2002. sa 21 pauzira sezonu i vratija sa 2003. u tek vrlo solidni renault ali ne i konkurentan ferrariu . williamsu , McL mercu . i je li zbog toga fernando propa , sjeban ? je kur , završija je sezonu na 6. mistu . 2004. je završija 4. , a već 2005. u 4 sezoni osvojia prvu titulu . talent alonsa nije uspija sjebat ni slabi minardi ni godina pauze pa zašto bi 2 sezone manora sjebale talent pascala ako je već veliki talent , a i ja mislim da je samo… treba ga “brusit” , a još jedna sezona “brušenja” neče mu naudit s obzirom da ima tek 22 …..


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel
        senja Prikaži

        Džaba im sve to što će uložiti. Sa Massom i rookijem će teško to nadoknaditi nekim visokim plasmanom u konstruktorskom poretku. Pa pogledaj koliko im je Bottas donio više bodova. Da su imali još jednog Massu umjesto Bottasa, ili slabijeg možda bi ih još neko preskočio već ove godine.
        A oni mogu zadržati Bottasa ako hoće. Ali Williams se već odavno kurva za svaki dolar. Pa i samog Massu su uzeli zbog čini mi se nekih 5 miliona sponzorskog novca. A sad će mu morati platiti pola od od onoga što im Mercedes da za Bottasa (ako ima istine u ovome gore).


        0
        0

        0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.