Zimska stanka, 22. dan: Kako izgleda život u sobici motorhomea?

Izdvojeno / Marko Rakić: Statistika, zanimljivosti, povijest

Marko Rakić

Prije 7 godina 2 min 6 komentara

F1 vozači tijekom trkaćeg vikenda moraju imati nekakav svoj prostor kako bi se mogli raskomotiti te adekvatno odmoriti za događanja tijekom četiri dana. Motorhome (naziv za pokretnu montažnu kuću u kojoj momčadi obitavaju za vrijeme trkaćeg vikenda) se sastavi u srijedu, tako da se može usredotočiti oko namještanja ostalih stvari koje su potrebne kako bi oba bolida bila izvezena na stazu u petak. Danas ćemo pisati o onih pet kvadrata motorhomea u kojima vozači provode svoje slobodno vrijeme, pripremaju se za utrku ili nešto treće. To je njihov prostor te ih se tamo najmanje uznemirava, osim ako je posrijedi nešto hitno.

U toj sobi se nalazi set svega što je potrebno kako bi se ušlo u bolid. Trkaći kombinezon, tenisice, rukavice, platnena zaštita za glavu i kaciga, a sve to puta dva. Osim što sobu koriste za odmor, vozači u njoj često razmišljaju o strategiji, psihički se pripremaju za utrku, ponavljaju sve složene postupke koje treba odraditi u krugu za zagrijavanje, pogledaju tko starta ispred njih, a tko iza (Maldonado). Mnogo vozača se voli zagrijati prije početka vožnje, bez obzira bio to slobodni trening, kvalifikacije ili utrka.

No, vozači često ne govore o tom svom kutku, rijetko ga viđamo, a kad se dogodi, uglavnom je to u videu ili kad se nešto posebno fotografira. Tamo drže svoje osobne stvari, a neki i stvari za sreću, kao što su sretna jaja, sretne narukvice i sl. Zna se da između slobodnih treninga vozači odlaze u svoje sobe kako bi se presvukli, no neki od njih to ne žele raditi ako im trkaći vikend dobro krene. To je redovito radio David Coulthard, a niti Felipeu Massi nije bilo strano.


Odgovor

6 komentara

  1. Fernando Alonso
    r.u.m. Prikaži

    dobra stara vremena,kada se redovito penjao na postolje.E pa zaslušžio je to Alonso pred mirovinu da ga još koji put vidimo sa šampanjcem.


    0
    0

    0
  2. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Mah , ljepše izgleda mjesto u F1 2011 (igra ) s onim kamionima i davanjem izjava , a i Massa je onda stvarno često mijenjao odjeću :haha:


    0
    0

    0
  3. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Gospoda na gospodama…..sta bih sve dao samo za jedan dan vozaca f1…Ostat ce to kao i za mnoge jedan neispunjeni djecacki san ?


    0
    0

    0
  4. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    DC i njegove sretne gaće :mrgreen:


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.