Smedley: Poruka “Fernando is faster than you” je promijenila Massu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 1 komentara

Felipe Massa, Fernando Alonso, Sebastian Vettel

Ferrarijeva slavna momčadska naredba iz Hockenheima 2010. godine je bila prekretnica u karijeri Felipea Masse – tvrdi njegov bivši trkaći inženjer i prijatelj Rob Smedley.

Massa je na VN Njemačke te godine bio ispred svog novog timskog kolege kada mu je Smedley na team-radio poručio: “Fernando is faster than you,” sugeriravši tako jasno da treba propustiti Alonsa ispred, iako su u to vrijeme timske naredbe bile zabranjene.

“Mislim da mu je bilo jako teško nakon toga,” izjavio je Smedley za motorsport.com portal. “To je bila prekretnica jer je shvatio gdje je fokus ekipe.”

“Znate, pravo ili krivo… Ne kažem da je fokus na Fernandu bio nešto što je dobro ili loše, to neću komentirati.”

“Mislim da je Fernando odličan vozač, puno puta sam to javno rekao. Mogli bismo raspravljati je li to bio pravi pristup, ali mislim da je Felipeu bilo jako teško vratiti se nakon toga.”

Smedley se nije složio s odlukom

Smedley se kasnije ispričao Massi i inzistirao kako smatra da je bilo pogrešno propustiti Fernanda na prvo mjesto. To mu je navodno uzrokovalo i određen probleme u ekipi.

“Znate da se nisam slagao s tim. Mislim da je bilo pogrešno.”

“Bilo je boljih načina da ses to obavi, da budem iskren. Razlika između njihovog tempa u utrci nije bila toliko velika. U jednom dijelu utrke je Felipe bio brži, a u nekim drugim djelovima Fernando. Bilo je na neki način… Mislim, Felipe se teško nosio s činjenicom da je to došlo praktički niotkuda.”

“Imali smo dogovorenu strategiju za utrku i znali smo kako će se to odviti. Da, nije tako ispalo i mislim da ga je to zbunilo u utrci. Znate, on se utrkuje, vodi u utrci. Mislim da je tada Sebastian [Vettel] bio iza njih i oni su mu odmicali. Vjerojatno se zapisao – zašto ovo radimo? Koja je poanta? Znate, bili smo u Njemačkoj, ni blizu kraja sezone.”

“Na pola smo sezone, što se događa? I mislim da se teško nosio s time.”


Odgovor

1 komentar

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Ovako…..bez obzira sto je sve islo u korist Alonsa,strasno zao mi je bilo i Masse….jos teze je razmisljat bi li Massinom pobjedom Ferrari imao drugaciju taktiku u Abu dhabiju,odnosno gdje bi bio fokus na Webbera ili Vettela….No ako cemo iskreno Massine su performanse bile miljama daleko od Alonsovih.Usao je u sezonu super,pobjedivao ga je u kvalama nekad,ali sto je dalje islo to je bilo vidljivije da je Alonso daleko izgledniji kandidat za pobjede i prvenstva od Masse.To najbolje govore i Alonsovih 11 pobjeda sto su zapravo Massine sve u karijeri.Kako god da je bilo, zao mi je bilo Masse jer se u f1 opet umijesala crna strana svijeta….danas opet jedu go*na i odjednom to dopustaju u F1.Je li to imalo svoje posljedice,jest, i ne znam kako je bilo Massi kad je polagano izlazivsi iz zavoja pustao gas ne bi li Alonso prosao,nit ja to zelim znat jer je sigurno uzas uzasa shvatit da si peti kotac,treca sisa u tom timu ili samo pijun koji oslobada put kralju….ali ono sto mi je kod Masse cudno,glupo i iznenaden sam da se Felipe Massa dao promijeniti poslije toga i podlegao pod team radio porukom ” Fernando is faster than you…”


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.