Hamilton nije iznenađen Rosbergovom odlukom

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 8 komentara

ROSBERG_HAMILTON-xlarge_trans++M37qcIWR9CtrqmiMdQVx7BfOCYufpxLlnk9UkSq3RIc

Iznenađujuće umirovljenje Nice Rosberga samo par dana nakon osvajanja naslova svjetskog prvaka šokiralo je F1 zajednicu, ali ne i njegovog timskog kolegu Lewisa Hamiltona.

“Ja sam vjerojatno jedan od rijetkih kojima ovo nije bilo iznenađujuće”, rekao je trostruki svjetski prvak na FIA-inoj dodjeli trofeja u Beču. “Ali to je zato što ga poznajem jako dugo. Ovo je prvi puta da je pobijedio u 18 godina, stoga nije iznenađujuće što je odlučio stati. Međutim, ima i obitelj na koju se može fokusirati, ima djecu, a Formula 1 vam oduzima puno vremena.”

“Započeli smo s 13 godina i uvijek smo govorili o tome da postanemo prvaci. Kada sam se pridružio Mercedesu, Nico je već bio ovdje, što je također bila tema naših razgovora kad smo bili djeca. Bit će jako čudno i bit će tužno što ga neće biti u momčadi sljedeće godine. Nedostajat će sportu i želim mu sve najbolje.”

Mercedes neće žuriti s odlukom o novom vozaču, a Hamiltona nije briga tko će to biti.

“Nikada nisam bio vozač koji je zahtijevao. Znam puno drugih, npr. Sebastiana i Fernanda, koji se brinu da ta stavka bude u njihovom ugovoru. Ja sam uvijek samo tražio jednak status. Prema tome, dok god smo jednako tretirani, nema veze tko sjedi pored vas. Imamo odlične šefove te sam siguran da će odabrati prave ljude. Ovdje sam da se utrkujem, još uvijek volim utrkivanje, a fokus je sada na sljedećoj godini za koju se nadam da će biti bolja.”


Odgovor

8 komentara

  1. Clay Regazzoni
    HeatBlast44 Prikaži

    Jel ovo prvi april ili šta već… šokiran sam :O


    0
    0

    0
  2. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Zanimljiv je ovaj dio izjave: “Nikada nisam bio vozač koji je zahtijevao. Znam puno drugih, npr. Sebastiana i Fernanda, koji se brinu da ta stavka bude u njihovom ugovoru. Ja sam uvijek samo tražio jednak status”…


    0
    0

    0
    • Sebastian Vettel
      senja Prikaži

      Da, zanimljivo je koliki proljev čovjek može biti. Kao da on zna šta nekome piše u ugovoru :facepalm:


      0
      0

      0
      • Ayrton Senna
        Beethoven87 Donator Prikaži

        Ne djelimo misljenje… Ja vjerujem da zna neke stvari, naravno ne u detalje, ali znaju se stvari… bio je uostalom kolega s Alonsom, mozda je i osjetio neke stvari na svojoj kozi, mozda si je dobar frend s nekime tko je osjetio, ili zna, mozda preko svog menadjera koji je upucen u te stvari, mozda se u jednom trenu njemu, ili nekom bliskom izvrtila mogucnost da bude kolega s Vettelom, pa je taj naletio na njegov “aneks ugovora” sto naravno mora znat ako razmatra ugovor i ponudu…


        0
        0

        0
      • Clay Regazzoni
        HeatBlast44 Prikaži

        Hajd molim te, pa svi znamo da ta dva spomenuta vole da su no.1 i da se ekipa vrti oko njih.


        0
        0

        0
      • Formula1
        f1zd Prikaži

        @Heat
        A Hamilton je pravi timaki igrač. Vidjeli smo to dovoljno puta u ove tri godine.


        0
        0

        0
      • Clay Regazzoni
        HeatBlast44 Prikaži

        Manja sramota nego trazit polozaj primadone u ekipi. Pobjedi timskog u istim uvjetima bez favorizovanja ako si faca i imas muda. A ako ti je i tim na putu, onda i njih zajebi, ali opet sa briljatnim voznjama, a ne nekim djelima koja ne bih da spominjem.


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel
        senja Prikaži

        Da, svi znamo kako je tada Alonso bio prvi vozač kad je vozio sa njim… U ugovoru sigurno nije imao nikakve privilegije. Ali bilo je na primjer onih “nagrađivanja” mehaničara da bolje odrade posao. Možda je i to zbog toga što se osjećao “povlaštenim”. A u Ferrariju je vjerovatno bila druga stvar, jer smo svi vidjeli šta su otvoreno radili Massi. I u Renaultu, ali mislim da tu svakako nije bilo dileme, jer mu timske kolege i nisu bili baš neki vozači.
        Za Vettela sam siguran da nije imao u Red Bullu nikakvih povlastica, osim onih za koje se sam izborio svojom vožnjom. Mislim, ono logično je kad postigneš status velikog vozača da ćeš imati i neke povlastice, jer ti tim više vjeruje u borbi za naslov. Webbera je otresao po rezultatima dok je bio i u Toro Rossu. Pa je zatim i Red Bullu donio prve pobjede.
        U Ferrariju isto ne vidim neke privilegije, osim što je jednostavno bolji vozač.


        0
        0

        0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.