1. predsezonski test
8
1
dana,
1
7
sati,
3
6
minuta,
2
6
sekunda

Korisnički panelRegistracija

Novo na forumu

Leclerc otkazao nastup na treningu u Abu Dhabiju

Charles Leclerc, Haas

Charles Leclerc je otkazao svoj nastup na slobodnom treningu u petak gdje je trebao biti u Haasovom bolidu, a svoju je odluku obrazložio time da se želi usredotočiti na borbu za naslov u GP3 prvernstvu.

Mladi vozač Ferrarijeve akademije je trebao nastupiti na pet vikenda ove sezone dok je istovremeno zauzet obavezama u GP3 prvenstvu. Velika Britanija, Mađarska, Njemačka i Brazila su odrađeni, a Abu Dhabi će preskočiti.

Obzirom na vremena održavanja treninga, Leclerc bi morao odmah nakon njega voziti GP3 kvalifikacije, a smatra da to nije mudro rješenje.

“Teško je donijeti ovu odluku, ali neću voziti na prvom treningu u Abu Dhabiju s Haasom zbog vremena kada se održava.”

“Želim biti 100% fokusiran na svoju GP3 titulu. Kad bih odradio prvi trening morao bih odmah uskočiti u bolid na GP3 kvalifikacije.”

Leclerc će u posljednju utrku prvenstva ući s 31 bodom prednosti pred timskim kolegom Alexanderom Albonom.

Haasov Gunther Steiner je zadovoljan poslom kojeg je Leclerc odradio, a odluku o tome hoće li i u budućnosti imati slična zaduženja trebao bi donijeti nakon kraja sezone.

“Odradio je dobar posao,” kaže Steiner.

“On je član Ferrarijeve škole. Ako žele nastaviti njegov razvoj mi ćemo rado razgovarati s njima jer smo zadovoljni onime što je radio, oko toga nema problema.”

Ne želite gledati reklame?
Vezane teme: #Haas#Leclerc

Komentiraj

Ne želite gledati reklame?

Anketa

Tko će iduće godine voziti za Mercedes?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Top članci ovog tjedna