Ron Dennis odstupio s mjesta šefa McLarena!

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 20 komentara

Ron Dennis, McLaren

Ron Dennis, McLaren

69-godišnji britanski biznismen Ron Dennis, koji je u momčad iz Wokinga bio uključen od 1980., danas je odstupio s mjesta predsjednika i glavnog izvršnog direktora McLaren Technology Group, pod čijim okriljem se nalazi i istoimena momčad – McLaren Racing.

Nakon 36 godina rada, ova odluka je donesena u dogovoru s većinskim dioničarima koji su Dennisu na kraju uručili otpusno pismo, iako će u momčadi ostati do siječnja kada mu istječe aktualni ugovor. Ron će nakon toga ostati u odboru odsjeka McLaren Technology Group te njihove filijale McLaren Automotive, a ostat će i važan dioničar u obje kompanije.

Dennis trenutno ima 25% udjela u McLaren Grupi, 25% posjeduje dugogodišnjih partner Mansour Ojjeh, francuski poduzetnik i suvlasnik luksemburške kompanije TAG, a preostalih 50% je u rukama bahreinske kompanije Mumtalakat.

“Razočaran sam što su me predstavnici TAG-a i Mumtalakata, ostali glavni dioničari u McLarenu, ovom odlukom prisiljeni poslati na odrađivanje otkaznog roka, unatoč velikim upozorenjima ostalog menadžerskog tima oko potencijalnih posljedica njihovih djela na posao”, rekao je Dennis.

“Razlozi koje su oni izrekli su potpuno lažni; moj način vodstva je isti kao što je uvijek bio te je McLarenu omogućio postati automobilska i tehnološka grupa koja je osvojila 20 svjetskih prvenstava Formule 1, te je narasla u posao težak 850 milijuna funti godišnje.”

“U tom vremenu sam usko surađivao s nizom talentiranih kolega, kojima ću uvijek biti izuzetno zahvalan, kako bismo McLaren zadržali na samom vrhu kada je u pitanju tehnologija.”

“Na kraju mi je u ovom procesu postalo jasno da ni TAG niti Mumtalakat ne dijele moju viziju za McLaren i njegov pravi potencijal.”

“Ali najviše me brine posao koji sam izgradio i njegovih 3500 zaposlenika. Nastavit ću koristiti svoje značajne udjele u obje kompanije i svoja mjesta u oba odbora kako bih zaštitio interese i vrijednosti McLarena, te pomogao oblikovati njegovu budućnost.”

“Također, planiram pokrenuti novi investicijski fond za tehnologije kada moj ugovorne obveze s McLarenom prestanu važiti.”

“On će iskoristiti prednosti mog stručnog znanja, financijskih resursa, zajedno s vanjskim ulaganjima kako bih tražio mnoge komercijalne prilike koje su mi ponuđene posljednjih godina, ali kojima se nisam mogao posvetiti s obzirom na to da sam bio predan postojećem poslu.”


Odgovor

20 komentara

  1. mcl Prikaži

    Ne znam samo sta ce dobro McLaren da dobije od toga.Jedini covek koji je mogao Hondu da zadrzi.
    A nakraju ko zna mozda nam se opet vrati Ron ipak je vlasnik cetvrtine Mclarena.
    VRATI SEEEEEEEEEEE DENISSSS


    0
    0

    0
  2. Ferrari
    KrBoy93 Donator Prikaži

    čovjek je u 70. godini, ne nateže mu se više sa svima. loša forma i neslaganje sa partnerima i ron je izgubio motivaciju. Ne bi se moglo njega maknuti da on to ne želi :)

    Nevjerujem da ce se vratit u mclaren. Vidim ga u nekom novom vodstvu Formule 1 na nekoj funkciji , zajedno sa Rossom Brawnom i nadam se da ce vratiti F1 stari sjaj.


    0
    0

    0
  3. Blackhawk Prikaži

    Ne bi on bio los kao novi covjek umjesto Berniea


    0
    0

    0
  4. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    McLaren samo idem putem ništavila, ovaj potez će ih koštati.


    0
    0

    0
  5. Mercedes
    Mikalo Prikaži

    36 godina u Mclarenu , mnogo titula i jos daleko vise pobijeda , finansijski napredak gigantskih razmjera i sada ajd mars . ZIVIO NAPREDAK I NOVE SNAGE KOJE SVE ZNAJU . Ne dozvoliti covjeku koji je digao isti taj Mclaren do zvjedanih visina da vremenom ode u zasluzenu mirovinu na dostojanstven nacin je postalo moderno . Pa nove snage koje sve znaju (tajkuni , nasljednici , mladi menadzeri ……) jebem i vas i vasu F1 . Da , vasu F1 jer je odavno prestala biti nasa , nas siroki narodni masa koje vi ne jebete ni 1% . Da volim Mclaren , a vama nove snage koje sve znaju zelim puno neuspjeha u buducnosti jer drugo niste ni zasluzili .


    0
    0

    0
  6. Mclaren
    KERS Prikaži

    Nisam bas siguran da je ovo pravi potez, vrijeme ce pokazati..sam da onaj koj sad preuzme kormilo zna pravi kurs.


    0
    0

    0
  7. Fernando Alonso 14
    alonso5 Donator Prikaži

    Zao mi je Rona mislim da je on bio pravi covjek za jos dugo godina u Mclarenu pa ipak su sve osvojili pod njegovim kormilom i ako kojim slucajem dogodine McH krene pobijedjivati mislim da ce se znati čije su to zasluge.


    0
    0

    0
  8. zigorec Prikaži

    Ajmo se malkice poigrati i pogledati stvari iz drugačije perspektive. Ron Dennis je na čelu McLarena koji već tri godine tavori pri dnu, tek se sada nešto malo diže, a i to ne konstantno. Osim toga, popravlja se zbog poboljšanja motora, a šasija je (što je Dennisov dio, motor je ipak Hondin) među lošijima. Znači, njegova je glavna odgovornost za neuspjeh. Nadalje, ipak je on starčić, ima 69 proljeća, i zasigurno je njegova prednost iskustvo, ali kapaciteti (mozgovni i ostali) su znatno manji no u mlađih. Nekako mi se čini da neki novi vođa (ne u smislu fuehrera ili sličnog diktatora) može donijeti više novih ideja jer su mlađi sami po sebi skloniji novim tehnologijama i sličnom. Napominjem kako i sam nisam mladić, sad će 52 godinice, pa dobro znam procijeniti koliko imam htijenja i želja za novotarijama u odnosu na mlađe. Zbog toga ga baš previše i ne žalim. Svaka čast njemu na ranijim postignućima (kada je bio znatno mlađi i, vjerojatno, agilniji), ali brate mili, vrijeme ti je za mirovinu. Idi pecaj, jedri, bori se sa zmajevima ili što ti je volja, ali prepusti glavni posao nekim drugim. Za kraj, probajte umjesto imena Rona Dennisa stavit neko drugo ime, neka to bude BE, a umjesto McLaren stavite opet nešto drugo, npr. F1. U tom slučaju se svi slažemo da je taj starčić (doduše, ima nešto više godina) dao najbolje od sebe još davno i da sada već godinama samo kvari taj F1 i svi zazivljemo kada će više jednom otići. A starčić jedan, starčić i drugi. I oba ne žele napustiti svoje igračke koje su prije dosta godina izdigli na izvrstan nivo. Ja u tome vidim nedosljednost jer za Ronom suze žalosnice, a Bernieja svi tjeramo. Uf, predug komentar.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.