VN Australije
1
0
9
dana,
0
9
sati,
1
5
minuta,
3
9
sekunda

Korisnički panelRegistracija

Novo na forumu

Ocon dobio kaznu zbog ometanja Palmera

Manorov Esteban Ocon je dobio kaznu 3 dodatna mjesta na gridu, što znači da će krenuti sa samog začelja.

Suci su odlučili da je Ocon zasmetao Jolyonu Palmeru u 4. zavoju u prvoj kvalifikacijskoj rundi, a obzirom da on nije bio u brzom krugu, za razliku od Palmera koji je morao promijeniti putanju – oko kazne nije bilo previše dileme.

“Na kraju Q1 je bolid s brojem 31 bio u sporijem krugu jer je odustao od proteklog pokušaja postavljanja vremena, dok je bolid s brojem 30 bio u brzom krugu.”

“Na kočenju za 4. zavoj Ocon je ostao na trkaćoj putanji u trenutku kada se Palmer približavao, zbog čega je morao otići s trkaće putanje.”

“U tom trenutku Ocon je bio na team-radiju sa svojom ekipom koja ga nije obavijestila o nadolazećem bolidu.”

“Kada ga je Ocon vidio, pomaknuo se udesno koliko je bilo moguće da izbjegne opasnu situaciju, ali suci su odlučili da to nije bilo dovoljno za izbjegavanje kazne jer je očigledno utjecao na Palmerov krug.”

Iako ovaj incident Palmeru nije konkretno naštetio jer je prošao u Q2 – ipak ga je onemogućilo da popravi svoje prethodno vrijeme.

Ocon je također dobio 2 kaznena boda i sada ih ima 4 jer je već bio kažnjen za pretjecanje pod sigurnosnim automobilom tijekom VN Singapura.

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

Ne želite gledati reklame?

Anketa

Tko će iduće godine voziti za Mercedes?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Top članci ovog tjedna