Haas će u Brazilu isprobati halo zaštitu, nove kočnice i Charlesa Leclerca

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Esteban Gutierrez, Haas

Esteban Gutierrez, Haas

Haas F1 Team će na slobodnim treninzima u Brazilu ovog vikenda isprobati kočioni sustav novog dobavljača nakon učestalih problema koje je američka momčad imala u svojoj debitantskoj sezoni s kočnicama poznatog talijanskog dobavljača ‘Brembo’. Posebno je glasan bio njihov vozač Romain Grosjean koji zbog kvara brake-by-wire sustava nije startao na VN Singapura, a već na sljedećoj utrci je morao odustati zbog problema s kočionim diskom svog Haasa VF-16. U SAD-u je zbog problema s kočionim sustavom morao odustati njegov timski kolega Esteban Gutierrez.

“Na prvom ili drugom slobodnom treningu ćemo odraditi test s drugim dobavljačem kočnica”, rekao je šef momčadi Gunther Steiner uoči trkaćeg vikenda na stazi Jose Carlos Pace. “Taj test će nam poslužiti kako bismo vidjeli kako se ponašaju drugi materijali i sviđa li se to vozačima ili ne. Pokušat ćemo doznati što više toga u malom vremenskom periodu kojeg imamo na raspolaganju.”

Osim toga, momčad Genea Haasa će u petak isprobati i halo zaštitu kokpita i to prvi puta ove sezone.

“Planiramo voziti s halo zaštitom na prvom slobodnom treningu na Romainovom bolidu”, potvrdio je Steiner. “Dobit ćemo njegov osvrt te ćemo ga proslijediti FIA-i. Potrebna su daljnja testiranja i sretni smo što možemo doprinijeti. Iako halo neće biti uveden sljedeće godine, to je korak prema naprijed kada je riječ o pronalasku naprave koja pruža zaštitu, ali i dozvoljava vozačima brzo ući i izaći iz bolida.”

Treća novost za momčad iz Sjeverne Karoline je to da će vodeći čovjek GP3 serije, 19-godišnji monegaški vozač Charles Leclerc, nastupiti na prvom slobodnom treningu u Brazilu. Mijenjat će Meksikanca Estebana Gutierreza. Leclerc je Ferrarijev i Haasov razvojni vozač, te član Ferrarijeve akademije vozača, a ranije ove sezone je na prvom slobodnom treningu priliku dobio u Velikoj Britaniji, Mađarskoj i Njemačkoj.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.