U Ferrariju nisu zadovoljni nakon prva dva treninga

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 5 komentara

Kimi Raikkonen, Ferrari

Kimi Raikkonen, Ferrari

Ferrarijev Sebastian Vettel priznaje da Ferrari nije započeo ovaj vikend onako kako su se nadali, ali obećava da Ferrari kojeg smo gledali danas neće biti isti kao što ćemo gledati sutra.

Vettel je najprije na prvom treningu izgubio vrijeme jer je oštetio bolid prelazeći preko pasica u 19. zavoju, a na drugom treningu je bio četvrti – 8 desetinki sekunde iza Nice Rosberga u Mercedesu.

“Težak dan, iskreno. Jutros smo imali problema s krilcem koje je otpalo pa smo izgubili nešto vremena što je bilo dragocijeno jer nismo mogli ponovo pronaći balans na drugom treningu.”

“Mislim da danas nije bio najbolji dan, nismo sasvim zadovoljni s balansom bolida – malo je nervozan na svim djelovima staze. Mislim da ćemo se do sutra poboljšati, mislim da ćemo biti puno spremniji.”

Na upit mogu li pobijediti Red Bull ovog vikenda, Vettel kaže:

“Mislim da imamo šansu. Oni su brzi, u to nema sumnje, ali ovo je tek petak pa se ne bih previše brinuo još uvijek.”

“Nikad ne znate u kakvim su programima drugi ljudi, ali znamo ono što mi radimo. Sigurno će biti neizvjesno i teško da ih sustignemo s brzinom pokazanom danas, ali mislim da Ferrari kojeg ste vidjeli danas neće biti takav i sutra.”

Raikkonen se također mučio

Vettelov timski kolega Kimi Raikkonen je bio tek 10. na drugom treningu nekon što je propustio postaviti najbrži krug na supersoft gumama s malo goriva u bolidu. Naime, u tom krugu Raikkonen je izišao široko van staze u predzadnjem zavoju i tako upropastio svoj krug.

“Drugi trening nije bio sjajan jer sam otišao van staze na novim gumama,” priznao je Raikkonen. “Ali, ne bih rekao da je bilo puno drukčije nego jutros.”

“Pomalo težak petak za pronalazak nekakvog balansa. Nismo postigli ono što smo htjeli, ali ne radi se o velikom problemu i mislim da ćemo biti vrlo dobri.”


Odgovor

5 komentara

  1. Ferrari
    pero iz bukurešta Prikaži

    Eto, fanovi su zadovoljni..Fanovi koji “suze rone” još od 2008 godine…
    Joj, joj Ferrari moj…..


    0
    0

    0
    • Kush Prikaži

      Ronili smo desetljeća u komadu, ovo je beba, samo neka dečki daju sve od sebe i navijati ćemo i podržavati, više niti mi, a niti oni ne mogu – bez boljeg auta!
      ..to je tako, nije propast svijeta, vratiti će se prije ili poslije, jedini za koje je sigurno da će se uvijek vratiti i boriti i druge sezone! :)
      .. uz 2 engleska tima, od kojih niti veći još nije konkurentan, ali nadoće i oni, ili nestati, a time se gubi previše para i neće se dozvoliti, taman i tim preuzimanjem, ali izvući će se mcl, williams je srednjeročno u sredini, ali imaju jako dobar brand, i kad tad će prestati biti privatna momčad (ako žele opstati), tako da će se svi oni koji su važni vratiti u neko vrijeme, ili će F1 prestati biti F1 :mrgreen:


      0
      0

      0
  2. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Pa ovi iz utrke u utrku izjavljuju kako nisu zadovoljni, ima li uopče staze na kojoj su bili zadovoljni ove godine?


    0
    0

    0
    • Blanchimont Prikaži

      Dosta površno gledaš, evo vrati se samo do Japana. Tamo su isto nakon dva treninga rekli da nisu zadovoljni balansom, a onda u kvalifikacijama pobijedili oba Red Bulla. Ferrari petkom uvijek ima puno posla, taj bolid je očito težak za fino podešavanje, ali kad ga pronađu onda funkcionira jako dobro.


      0
      0

      0
      • Sebastian Vettel
        senja Prikaži

        Ma stvar je u tome šta ovi imaju u bazi, ili šta u Ferrariju nemaju. Očigledno je da i Red Bull i Mercedes odmah u startu dođu spremniji za utrku. Ferrariju obično trebaju svi treninzi da se bolid uštima kako treba.


        0
        0

        0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.