Toro Rosso izgubio glavnog trkaćeg inženjera

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 3 komentara

Phil Charles i Max Verstappen

Phil Charles i Max Verstappen

Glavni trkaći inženjer Toro Rossa, Phil Charles, spreman je napustiti ekipu. Charles nije uopće doputovao u SAD ovog vikenda na 18. ovosezonsku utrku, izvještava britanski komentator i novinar James Allen.

Pretpostavlja se da razlog razlaza nisu nikakve nesuglasice unutar momčadi, već njegova mlada obitelj ne želi više živjeti u Italiji i preferiraju povratak u Veliku Britaniju.

Charlesu se bližio kraj trogodišnjeg ugovora s Toro Rossom, a tijekom tog vremena blisko je surađivao s Jamesom Keyem, tehničkim direktorom ekipe, koji je također bio predmet glasina o mogućem transferu.

U vrijeme Keya i Charlesa Toro Rosso je znatno napredovao, iako u drugom dijelu ove sezone nisu ni blizu kompetitivni kao prije, prvenstveno zbog Ferrarijeve stare pogonske jedinice. Iduće godine u Toro Rossov bolid doći će Renaultov novi motor.

Puno se priča o transferima unutar Formule 1, ne nužno samo u slučaju vozača, a dok se pretpostavlja da će McLarenov glavni inženjer Ciaron Pilbeam prijeći u Renault, što bi omogućilo da Andrea Stella zauzme njegovo mjesto; glavno pitanje i dalje ostaje gdje će James Allison. Navodno je odbio ponude Renaulta i Williamsa, a već ranije je zatvorio vrata Red Bulla i McLarena. No, ako se obistine spekulacije da Ron Dennis odlazi iz McLarena – to bi moglo natjerati Allisona da još jednom razmisli o toj mogućnosti.

Treba spomenuti da Mercedesov tehnički direktor Paddy Lowe trenutno pregovara o svom novom ugovoru i iako na prvi pogled nema razloga za razlaz, uvjeti ostanka još nisu dogovoreni i ne bi bilo nevjerojatno da Allison čeka rasplet tog scenarija.


Odgovor

3 komentara

  1. mcl Prikaži

    Peddy Lowe pa kao sto i sam Vettel rece Ferrari bi ga oberucke prihvatio kakav Alison Peddy je za njega zakon.Mada ne verujem da ce napustiti Mercedes


    0
    0

    0
    • Mclaren
      raca Prikaži

      Pa ko ne bi Paddyja objeručke prihvatio, ali isto tako i Alison nosi “težinu”


      0
      0

      0
    • Blanchimont Prikaži

      Paddy Lowe je isto tako imao loših izdanja, ali je kroz sezonu to uglavnom znao popraviti. Allison je po svemu viđenom majstor, ali nije samo stvar u jednom čovjeku, nego i ekipa treba biti posložena na način da mu da odriješene ruke. Momčadi su isto kao korporacije, možeš biti Tesla u glavi, ali ako zaglaviš u nižem odjelu i šef te jebe po cijele dane samo zato jer može – uzalud sve…


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.