Button: Suzuka je vrlo loša za McLaren

Vijesti

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 3 komentara

Jenson Button, VN Japana 2016.

Jenson Button, VN Japana 2016.

Jenson Button vjeruje da je Suzuka jedna od najgorih staza za McLaren gledajući konfiguraciju i zahtjeve koje postavlja prema bolidu.

Britanac je eliminiran iz kvalifikacija već u prvoj rundi, a Fernando Alonso je bio 15. i zapeo je u drugoj rundi.

“To je otprilike koliko smo brzi tu,” rekao je Button. “Svaki zavoj, srednje brz i brz, promjena smjera, dugi sedmi zavoj – sve je to vrlo negativno za nas ako uzmemo u obzir u čemu je naš bolid dobar.”

“Nismo nikad očekivali da će Suzuka biti blaga prema nama. Ima duge pravce bez snažnijeg kočenja i sporih zavoja – mi smo dobri u tome, ali ne kada se radi o brzim zavojima.”

“Ovo je težak vikend, vjerojatno malo teži nego smo očekivali.”

Osvrnuo se na svoje performanse u odnosu na Alonsa:

“Prilično sam zadovoljan svojim krugom u usporedbi s Fernandom jer je on bio puno kompetitivniji dosad ovog vikenda.”

GP2 engine

Prošlogodišnja “GP2 engine” ove godine funkcionira znatno bolje, ali je sve jasnije da McLaren ima problema koji nisu nužno povezani s pogonskom jedinicom.

“Nismo sretni s performansama danas, nismo bili brzi koliko sam očekivao. Posebno zato jer se radi o domaćoj utrci za Hondu,” kaže Alonso koji je u prvoj rundi prošao dalje s prednosti od 0,032 ispred Buttona.

“Cijelog vikenda se mučimo u pronalasku balansa i brzine. Nakon nekih utrka smo se navikli biti u Q3 i boriti se za bodove pa ovo izgleda kao korak unatrag. Moramo analizirati zašto nismo bili brzi, a od staze do staze čini se da bolid ima drukčije performanse.”

“Ova nam vjerojatno ne ide na ruku pa moramo shvatiti zašto.”

Ni Alonso ni Button nisu bili previše entuzijastični oko nadoknade previše pozicija u utrci, a nadaju se da bi kiša mogla zakuhati stvari.


Odgovor

3 komentara

  1. Formula1
    f1zd Prikaži

    GP2 chassis bi moglo biti ove godine…


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Jel ima sta dobro.Dosta mi je onih gluposti da se cetvrtkom prica da su bolji od ferrarija a kad prode subota odma ova staza nam ne odgovara.Znali smo da nece biti dobra za nas.Svaka izjava ista stvar.Pa dokle vise.Ne pamtim da je ferrari nakon Australije vikao da ce polomit mercedes na svakoj sljedecoj utrci ili Rbr sada. Cujem samo lazni optimizam i svakodnevno okretanje izjava.Sutra Alonso u bodovima Button takoder i zavrsimo s ovim glupostuma


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.