Horner: Puštanje Sainza u Renault ne bi imalo smisla

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 1 min 2 komentara

Carlos Sainz

Šef momčadi Red Bull Racing, Christian Horner, kaže kako puštanje Carlosa Sainza u tvorničku ekipu Renaulta ne bi imalo smisla. Podsjetimo, Sainz je s još nekoliko vozača bio povezivan s Renaultom, no Red Bull ih je preduhitrio novim ugovorom koji su dali Španjolcu, koji će treću sezonu uzastopno voziti za Toro Rosso. Zadnji vozač koji je u toj ekipi ostao toliko vremena bio je Jean Eric Vergne, koji na kraju 2016. nije uspio pronaći trkaće mjesto. Na pitanje novinara je li Renault još uvijek pokušava dovesti Sainza, Horner je odgovorio:

“Mislim da su odustali od toga. Mislim da se neće dogoditi nekakva razmjena satova ili motora, uostalom, zašto bi se dogodila? On je vezan ugovorom na Red Bull, imamo ga u mlađem timu, u Toro Rossu. Ne bih rekao da je trenutno biti bolje u Renaultu nego u Toro Rossu, a ovako imamo neposredan pristup ukoliko nam zatreba. S obzirom da smo uložili u njega, pronašli ga kroz manje serije, dali mu mjesto u Toro Rossu, mislim da nema smisla da ga samo tako pustimo u drugi tim.”


Odgovor

2 komentara

  1. Mercedes
    Jester Donator Prikaži

    “…bio je Jean Eric Vergne, koji na kraju 2016. nije uspio pronaći trkaće mjesto” – Treba ispravak jer 2016. još uvijek traje :P .
    A što se tiče Sainza, nadam se da će se uspjeti maknuti iz RB-a budući da su poznati po stabilnosti i poštenosti prema svojim vozačima (hint: Kvyat).


    0
    0

    0
  2. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    RedBull je kapitalistička ekipa i to nam je svima već jasno. Oni bez pogovora rade ono neophodno i nažalost nekada to završi slomljenim karijerama mladića koji su mogli mnogo više. Iskreno se nadam da se to neće ponoviti Kvyatu, iako mi nije omiljeni zbog incidenata s Vettelom. Sainzu se sigurno neće ponoviti Vergneov slučaj i da se mene pita – ja bih mu odmah dao mjesto u Ferrariju nakon Kimijevog odlaska.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.