Daniel Ricciardo pobijedio na VN Malezije

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 73 komentara

Daniel Ricciardo, Red Bull

Daniel Ricciardo, Red Bull

Daniel Ricciardo osvojio je VN malezije po prvi put u svojoj karijeri, što je njegova četvrta pobjeda u karijeri i prva nakon VN Belgije 2014. godine. Na drugom mjestu završio je njegov timski kolega Verstappen, koji je u prvom dijelu utrke bio ozbiljan kandidat za pobjedu. Nico Rosberg je nakon pada na zadnje mjesto uspio doći do trećeg mjesta, te je time povećao prednost u ukupnom poretku na 23 boda.

Start utrke nije mogao bolje proći bolje za Lewisa Hamiltona. Zadržao je prvu poziciju, a Nico Rosberg je pao na zadnje mjesto zbog udarca kojeg je “zaprimio” od Sebastiana Vettela u prvom zavoju. Vettel je morao odustati zbog slomljene prednje osovine, dok Rosberg nije imao štetu na bolidu te je nastavio utrku normalno. Tri kruga bio je aktivan virtualni sigurnosni automobil, pa se utrka nastavila kada su maknuli Vettelov bolid.

Nico Rosberg prilično brzo se probijao kroz poredak, te je već nakon 10-ak krugova bio u top 10. Dobar posao radio je i Fernando Alonso, koji je na kraju utrke uzeo odlično sedmo mjesto i novih šest bodova. Drugi virtualni sigurnosni automobil pojavio se nakon Grosjeanovog izleta u zadnjem zavoju. Bilo je to zbog greške na brake by wire sustavu, te je Francuz bio primoran odustati.

Tijekom drugog VSC-a, Red Bull je donio dobru odluku, te pozvao Verstappena u boks na promjenu guma, čime je Nizozemac izgubio jedno mjesto na stazi, ali je bio unutar 20 sekundi za Hamiltonom, što ga je stavljalo na prvo mjesto nakon pit stopa kojeg je Britanac odradio poslije.

1. Daniel Ricciardo Red Bull Racing 1h40 56
2. Max Verstappen Red Bull Racing + 2.443 56
3. Nico Rosberg Mercedes + 25.516 56
4. Kimi Räikkönen Ferrari + 28.785 56
5. Valtteri Bottas Williams + 61.582 56
6. Sergio Perez Force India + 63.794 56
7. Fernando Alonso McLaren + 65.205 56
8. Nico Hülkenberg Force India + 74.062 56
9. Jenson Button McLaren + 81.816 56
10. Jolyon Palmer Renault + 95.466 56
11. Carlos Sainz Toro Rosso + 98.878 56
12. Marcus Ericsson Sauber  +1 krug 55
13. Felipe Massa Williams  +1 krug 55
14. Daniil Kvyat Toro Rosso  +1 krug 55
15. Pascal Wehrlein Manor F1  +1 krug 55
16. Esteban Ocon Manor F1  +1 krug 55
Nisu završili
17. Felipe Nasr Sauber 0
18. Lewis Hamilton Mercedes 0
19. Esteban Gutierrez Haas F1 0
20. Kevin Magnussen Renault 0
21. Romain Grosjean Haas F1 0
22. Sebastian Vettel Ferrari 0

Odgovor

73 komentara

  1. Clay Regazzoni
    HeatBlast44 Prikaži

    jebem vam mamu svapsku, 3 motora uzme da bude siguran do kraja sezone i jedan motor je vec spaljen nakon 3 trke…


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    r.u.m. Prikaži

    Ovo danas je PO MOM MIŠLJENJU dokaz da Niko R. nije materijal za prvaka (jednom Alonsu se to nikad nebi desilo jer koristi retrovizore)
    Znači vozi dominantan bolid i vodi za par bodova pred svojim kolegom u prvenstvu i on se ide gurati u prvom zavoju,znam da on nije kriv ali opet iz navedenih razloga mogao je otići šire nije bilo potrebe da se gura kad ima mjesta a da ne govorim onaj suludi udar u Raikonena čemu sve to kad voziš Mercedes pa lakše se probijati s 4 do prvog mjesta , nego s 22 na prvo mjesto a da ne govorim o odustajanju koje se umalo desilo.
    Na kraju možda i postane prvak zbog Hamiltonove nesreće a ne zbog svoje vožnje.
    .
    BRAVO HONDA
    Honda je danas bila brza i brža od FI i Wil ali kod VSC Alo je išao u box a Botas je ostao vani i vozio cijelo vrijeme utrku u čistom zraku dok su se on i Hul i But probijali svaki put kroz gužvu.
    Da je bilo malo sreće Alo je mogao biti na mjestu Botasa no dobro Honda Mclaren je napredovala i došla u sredinu poretka nadam se dobroj zimi i i približavanju RBR i Fer …


    0
    0

    0
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Bojim se da si u pravu. Iskreno već sam na prošloj utrci izgubio vjeru u to da Lewis može obraniti naslov. Ako i bude blizu, tu je mercedes da ispravi stvari. Sramotno velik broj kvarova koje naši realni kolege stručnjaci zovu normalnim brojem kvarova.


      0
      0

      0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Sreća @r.u.m. pa je to SAMO TVOJE MIŠLJENJE.
      Da nije nije na nivou Lewisa, to znaju i moja djeca. Međutim, ja smatram da je “dlaku” (nijansu, kako god hoćeš) ispod Lewisa, dok ti, vjerovatno smatraš Lewisa za 2 klase boljim vozačem od Nice.
      E sad, da nije materijal za prvaka :facepalm:
      A pogotovo da nije materijal za prvak zbog “retrovizora” (WTF ??) i kontakta. Mislim :facepalm:


      0
      0

      0
    • Blackhawk Prikaži

      Kad Rosberg vozi ziheraski onda nije materijal jer prvaci voze agresivno. Kad vozi agresivno onda nije materijal jer previse riskira.
      Ajd ti lijepo priznaj da jednostavno ne volis Rosberga jer ti je post prepun gluposti poput ove da se Rosberg gurao na startu a jednostavno je isao trkacom putanjom.


      0
      0

      0
      • Fernando Alonso
        r.u.m. Prikaži

        Ne uopče čak Hamiltona nisam volio i prijašnjih godina san uvijek za njega navijao (rosberga) ali Ros je jednostavno jazavac i možda niti ove godine neće biti prvak.


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso
        r.u.m. Prikaži

        Znam da je Rosberg išao trkačom putanjom čitaj moj komentar pažljivije,rekao sam da nije kriv al imao je mjesta proči šire,pogledaj Alonsa u 90% utrka kako široko prolazi prvi zavoj i koliko pozicija osvoji i koliko je to sigurnija putanja jer se možeš maknuti.A ne kada uđeš u sendvič …i to još nepotrebno …


        0
        0

        0
      • Blackhawk Prikaži

        Stvar je u tome što se moraš odlučiti – želiš li da vozi ziheraški ili agresivno? Jedno i drugo ne može, a kako god okreneš ljudima nije dobro. Zašto bi na startu išao ziheraški? Imao je 8 bodova prednosti i nije mogao znati kako će završiti Hamova utrka. Čak i nakon ove utrke ne smije voziti pretjerano ziheraški.


        0
        0

        0
  3. Fernando Alonso
    r.u.m. Prikaži

    Na GP1 je dan žalosti pa če članak tamo biti malo kasnije


    0
    0

    0
  4. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Hvala Bogu na mute gumbu za naše komentatore Novaka i Blažička. Užasni su. Šteta što su lopovi sa arene blokirali sport klub 6 gdje nije bilo nikakvih kometatora već samo zvuk bolida.


    0
    0

    0
  5. Crash&Burn Prikaži

    Cak i dobra utrka.. Steta za Sebov ulet na pocetku, ovu sezonu bolje da je prespavo, sve krivo radi.. Bilo dosta zanimljivih stvari.. Rosberg je lagano mogo zavrsit utrku prije kraja, ispalo je dobro na kraju.. Dobra utrka za McH a ocaj na kraju za Lewisa a izgledalo je lagano.. Fino i cisto izmedju RBa prije zadnjeg ulaska u box :) Tesko je bit navijac Ferrarija ..


    0
    0

    0
  6. Nando
    Matek14 Prikaži

    Dobra utrka.. Bas mi je drago za Rikija i majstorski se obranio od Verstappena! S druge strane steta za Hamiltona.. Ovaj vikend je super vozio i kontrolirao utrku, al jbg.. Za prvenstvo tezak udarac..
    Rosberg super utrka i onaj potez na Kimiju je bas sampionski bio iako mozda malo preagresivno.. Mogli su oboje zavrsit van utrke da je udario pod drugim kutom..

    A Fernando vrhunski!! Bilo je tu i malo srece s VSC u pravo vrijeme, ali agresivno i takticki odvozeno.. I drago mi je vidjeti napredak McH.. Button isto dobra voznja..


    0
    0

    0
  7. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Loodi Alonsez ? Palmer nakraju i dobra taktika.Malezija jednostavno posebna utrka,bar za mene


    0
    0

    0
  8. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Na GP1 pise da je Max izabran za vozaca dana ako sam dobro procitao.Ko se slaze a ko ne?


    0
    0

    0
  9. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Kakva drama hahaha. Cestitke Ricciardu zasluzio je pobjedu u ovoj sezoni. Zao mi Lewisa, imao sve pod kontrolom i na kraju mu motor rikne. Ovo je bolje za prvenstvo, malo utrka do kraja a Hamilton mora ganjati Nicu. Rosberg dobro odvozio danas iako mu je Vettel kompromitirao utrku. Ali opet radi gresku te bespotrebno preostro pretjece Kimija. Alonso DOTD. Kakav kralj, iako su i njega i Buttona zeznuli na pocetku no opet covjek odvozio fenomenalno. Honda ide prema naprijed, sljedece sezone treba napraviti jos veci iskorak. Mercedes i RBR ce biti nedostizni no Ferrari je moguce prestici jer su ovi u uobicajnoj banani. I za kraj Verstappen odvozio dobru utrku. Bilo je bespotrebnih komentara no dobar je bio danas.


    0
    0

    0
  10. Pierre Gasly
    jenson Donator Prikaži

    Odlična utrka! Vozači utrke po meni Ricciardo i Alonso. Šteta za Hamiltona, puno sreće za Rosberga. Button dobra utrka malo su zeznuli i njega i Alonsa na početku s taktikom


    0
    0

    0
  11. Blackhawk Prikaži

    Rosberg iz utrke u utrku ima sve veća muda! Svaka čast! Ali je smiješno da svaki put kada napravi nešto za što stvarno trebaju muda dobije kaznu. Iako ne mislim da će biti prvak, ipak zaslužuje pohvale za ovogodišnje vožnje!
    Hamilton je cijeli tjedan odvozio bez greške i apsolutno je zaslužio pobjedu. Ali, baš kao što je za Vettela 2010. izgledalo da je prvenstvo gotovo tako sam i sad siguran da će Ham biti prvak iako bi osobno volio da to bude Nico!
    Kako god, trebalo bi na svakoj utrci napraviti krš da bi stvari bile zanimljive. Čudo da Bernie to nikada nije predložio kada je već predlagao prskalice vode uz stazu :-)


    0
    0

    0
  12. Mclaren
    raca Prikaži

    Da su u McLarenu pogodili sa strategijom, moglo je biti jedno zaustavljanje oba vozača manje i uz ovakvu vožnju Alonsa….Pa čak da dodamo Lewisa i Vettela ispred, koji su u bržim bolidima, izvrstan posao Alonsa


    0
    0

    0
  13. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Dobra utrka. Bravo za Riccia, bas mi je drago, zasluzio je. Odlicna “wheel to wheel” s Maxom, decki su stvarno odlicni.
    Zao mi je Lewisa, i bilo koga kome se to desi…
    Rosbergu isto kredit za dobar posao u utrci nakon 1.zavoja. Opet mrvicu nespretan/pretjerao u duelu s Kimijem, zasluzeno dobio kaznu. Po mom misljenju i ukusu, dovoljna bi bila i 5 sekundi ili nesto tipa vracanje pozicije…
    Vettel… Htio bi samo skrenut paznju i “pozvat” na vise kredita i vecu objektivnost kad su u pitanju vozaci… Dakle etiketiranje on je ovakav, onaj je onakav… Svi su oni isti/slicni klinac… Napravio je istu stvar, po meni jos i žešću (torpedo) kao Kvyat u Kini kojeg je vrlo ostro kritizirao, a sada jos i krivi Maxa… mislim stvarno…
    Svi su oni i mi subjektivni. i neke se stvari jednostavno dese. Uvjeren sam da je cesto nemoguce predvidjeti i kontrolirati takve situacije. Ja ga ne krivim, dapace podrzavam… Samo, kao sto nekima upada u oci “zastita Maxa”, tako i meni upada “posebna osjetljivost na simpaticnog Vettela i svetog Ferrarija”, za kojeg inace i navijam… Mislim, kad se sjetim kako je prosao Kvyat…
    Pretpostavljam da je ovo zadnje vjerojatno ulje na vatru, ali evo cisto malo mog misljenja za balans na forumu…


    0
    0

    0
  14. Blackhawk Prikaži

    Ja ne mogu vjerovat da nitko ne spominje Vettelovu genijalnost? Kada je Kvyat “torpedirao” Vettela u Kini trebalo se danima izbjegavati portal od gnjusnih komentara na račun Rusa. Danas – nitko ništa??? Nema analiza kako bi Vettel proletio zavoj da nije bilo Rosberga, kako se gurao gdje mu nije mjesto… Ne, uopće nema dvostrukih mjerila…


    0
    0

    0
    • Ayrton Senna
      Beethoven87 Donator Prikaži

      ja jesam… ;) i slazem se


      0
      0

      0
    • Blackhawk Prikaži

      Umjesto minusa, možda bi netko mogao ponuditi neki argument koji bi pobio ovo što sam napisao? Ili da ja stavim još jedan? Npr. – Rosberg uleti Kimiju, udari ga i dobije 10 sekundi, Vettel uleti Maxu i Rosbergu, udari Rosberga i gdje je kazna?


      0
      0

      0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Vettel je zasrao. Kazna je stigla. +3 u Japanu. Pošteno. Plus i samo je on ispao, tako da je i to samo po sebi dovoljna kazna.
        Ali ništa gore/više nije zasro od Kvyata. Ili Maxa u Belgiji, npr. Kvyat je dobio i “kaznu” prelaska u TR. Max ne dobi nikakvu. Nikad. Nigdje.
        Šta bi sa onim preticanjem Kimija? Pretpostavljam da je sve čisto, jer vidim da se ne spominje. Ali bi volio vidjeti snimak/detalje.
        Čestitke Ricciju. DOTD bi trebao biti on, Ros ili Alo.


        0
        0

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Što se tiče Maxa i Belgije, ne mislim na prvi zavoj (mada nije ondje imao šta tražit) već na ono poslije, da se razumijemo.


        0
        0

        0
      • Blackhawk Prikaži

        @Frantic – za razliku od Njemacke ovo jest bilo za kaznu kad se uzmu kriteriji kaznjavanja


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel
        senja Prikaži

        Daj ne brukaj se. Kvyat je na sred staze, na pravcu zabio se ko budala u Vettela. A nisi valjda ozbiljan kad porediš ovo sa prvim zavojem u Spa? Ona lakat krivina i ova nemaju ništa zajedničko. Vettel je ubjedljivo najbolje startao. Ostali oko njega izgledaju nepomično. i on je mogao onu blagu krivinu sasvim normalno proći da ga nije Verstappen udario u zadnji točak. Ali ovaj je odmah poečo da pljuje po Vettelu na radio, da bi oprao sebe. Koji lik. Da sam ja mjesto Vettela prebio bih ga ko konja. On će njega nazivati idiotom. A ne zna kada je izgubio poziciju da se ne može gurati kako hoće. Pa šta je Vettel trebao? Ovaj ga je očigledno htjeo izgurati sa staze. A Vettel ga već prošao skoro cijelim bolidom. I tek mu se bolid okrenuo prema Rosbergu, kad ga je ovaj uadrio u zadnju gumu.

        Kako sada odjednom Rosberg nije nikome kriv? (nije ni meni da se razumije) a Vettel je bio u Spa, iako je bio ispred svih uključenih u incident. I sam Vettel danas reče da Rosberg nema ništa s tim. I da ne treba on obraćati pažnju na ove iza. Kako ste onda svi Vettela okrivili da je kriv za ove iza njega? Nemoj mi samo opet da Vettel nije bio ispred. Kontakt između njega i Raikkonena je skoro isti kao i ovaj između njega i Rosberga – prednjim točkom u zadnji točak. Ako to nije ispred onda…


        0
        0

        0
  15. ferrari-bih Prikaži

    Sjajna trka. Ovi što sad pljuju po vettelu neka se pokriju ušima. Barem je prizno grešku i nije kao ham koji počinje pljuvati po mercedesu. Sada je jasno da će nico biti prvak. Niko ništa nije govorio kada j ros imao nemoguće kvarove kao to je bilo u rusiji prošle godine kada je pukla papučica gasa. Šteta za vettela i ferrafi. Ova sezona je za zaborav, ništa ne ide kako je planirano, puno kvarova, udesa, odustajanja i taktičkih grešaka. Bojim se da mogu pobijediti samo nekim čudom. Ali biće bolje do godine.


    0
    0

    0
    • Ayrton Senna
      Beethoven87 Donator Prikaži

      Ja sam vidio intervju/izjavu tokom utrke u kojem je okrivio Maxa… Sto je veliki minus u mojim ocima…


      0
      0

      0
    • Blackhawk Prikaži

      Zašto bi se pokrili po ušima? Vi ste Ferrarijevci bili najglasniji kada su se Kvyat i Vettel sudarili u Kini. Sada se vi pokrivate po ušima. Nema veze što je Vettel priznao pogrešku, ja ne govorim sad o njemu nego o vama navijačima Vettela koji se pokrivate po ušima a znali ste ispljuvati Kvyata i govoriti kako ga treba izbaciti iz F1. Što bi onda trebalo s Vettelom koji je svjetski prvak?


      0
      0

      0
      • Ayrton Senna
        Beethoven87 Donator Prikaži

        Bravo Black, upravo tako. Vettel je vec iskusni 4-struki prvak pa je napravio istu stvar kao Kvyat…
        Jos jednom, svi su oni vrlo slicni, da ne kazem isti kad im zagusti i kad “ukljuce agrsivu”.
        Vettel je meni ok, simpa, ali njegovi vatreni navijaci su debelo presubjektivni…
        Seru po Kvyjatu, ovaj napravi isto, seru za kukanje preko radija, Vettel je tu medju najbrbljvijim, neposlusnost team-odredbi, nesportsko i opasno branjenje/guranje sa staze (napadali Maxa), nek pogledaju njegove poteze kao npr u Monzi 2012 sa Alonsom…


        0
        0

        0
      • Kush Prikaži

        Nemoj generalizirati, ja sam ferrarijevac i navijam za seba, pa nisam pljuvao po daniilu kada se to dogodilo, a popi*dio sam kada su ga degradirali, doduše, taman sam tada uletio u radove sezonske i nisam stigao više komentirati, baš od te kolizije, kada je došla prekomanda daniilu već nisam bio aktivan tu više, a kako su se stvari brzo i svakojako dešavale, nisam ni htio baš komentirati ništa, baš zbog puno stvari koje nisu meni bile c/b, a ljudi u raspravi obično vide c/b kada na prvu reagiraju, a bilo je svega u ovoj sezoni, tako da ću kad stignem, na forumu sumirati svoja viđenja, no realno – moji, sjedi i plači trenutno, rasipaju i ono malo što imaju kao da je tuđe – a što ćeš, bit će bolje, ne možeš druge kriviti za svoj slab rezultat – to je sport bar u tom dijelu – ako si pravi navijač!


        0
        0

        0
      • Ayrton Senna
        Beethoven87 Donator Prikaži

        @Kush, imas pravo, nije u redu generalizirati, mislio sam reci puno ili vecina Vettelovih i Ferrarijevih navijaca, ne svih… isprika.
        Samo, stvarno pocne zivcirat kad ljudi nemaju dlake na jeziku za popljuvat npr. Kvyjata ili Maxa, i to brutalno (kad se samo sjetim), a nisu dovoljno objektivni da vide kako Vettel nije apsolutno nista bolji/drugaciji, tj. da su svi oni isti Qrac, samo drugo pakovanje, ovisi samo u kakvoj se tko situaciji nalazi… a dalje je samo stvar ukusa i kuta gledanja.


        0
        0

        0
    • Fernando Alonso
      Mr.Spaceguy Donator Prikaži

      Je, je. Priznao svoju krivicu da bi potom u drugom intervju okrivio Verstappena. Nesto je postao nervozan u zadnje vrijeme, biti ce da je shvatio sta ga ceka.


      0
      0

      0
  16. Fernando Alonso 14
    Majki2111 Prikaži

    A Ferrari? Jedan Mercedes odustao drugi pao na začelje plus 10 sekudni- oni ni na postolju nisu.


    0
    0

    0
  17. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Ako je istina ono što je Lewis rekao da ga sabotiraju, i ako je Mercedes momčad koja drži do svog ugleda Lujo će dobit pedalu na kraju sezone. Pa ako si tako misli neka si vozi za nekog drugog. Mislim da bi Lujo automatski promjenio pjesmu.
    Uglavnom, Lujo je fino vozio do kvara, Ricciju čestitka na pobjedi jer ju je ove sezone itekako zaslužio, trebala je to biti minimalno druga pobjeda ove sezone. Rosberg odličan, malo preagresivan potez protiv Kimija ali ništa strašno, ne radi nerede kao neki. Bitno da je pokazao muda i začepio mnogima gubice po tko zna koji put ove sezone. Što se tiće Sky Sports F1 i Luje i nekih teorija zavjere…..lupite se šakom u glavu. Kada se Rosbergu desi kvar nikome ništa, čak mu se i smiju. Onda kada Rosberg pobjedi onda mu se umanjuje pobjeda jer je imao čisti start i izbjegao opasnost. Kada Lujo starta sa zadnjeg mjesta i dođe do podija onda je on LEGENDA, kada to Rosberg napravi onda je to “zbog bolida”. Licemjerje. Gledam i komentare Croftya na društvenim mrežama, taj frajer je komentator F1 utrke? Čim Lujo ne pobjedi odmah teorije zavjere, tko takvima dozvoli komentiranje? Živio švapski RTL.


    0
    0

    0
  18. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    eh da, zaboravio komentirati Ferrari.
    Nemam nikakva očekivanja za sljedeću sezonu. Danas su dokazali svu svoju nesposobnost. Odustane Lujo, Nico na zadnjem mjestu + 10 sekundi kazne, Nico završi ispred Kimija. FACEPALM. Ovo da se dogodilo prošle godine Ferrari bi uzeo pobjedu samo tako. No sada Ferrari mora moliti boga da odustanu 4 bolida ispred njih. HAHAHAH

    Sad mi je jasno zašto su govorili za ovu sezonu Red Season, jer se nečiji obrazi crvene nakon ovoga danas.
    #RedSeason


    0
    0

    0
  19. Fernando Alonso
    croatic f1 urednik Prikaži

    Ni ovaj put Malezija nije razočarala :thumbs:
    Sve čestitke Ricciju na pobjedi, unatoč tome što je Hamiltonov motor omogućio pobjedu, Ricci je morao izboriti tu pobjedu i eto, vratilo mu se izgubljeno iz Monaca. Uz njega je podij bio fenomenalan :D
    Žao mi je što Verstappen nije uspio zadnji stint na softu biti brži, nadao sam se borbi do zadnjeg zavoja između bikova, ali možda je tome kumovala činjenica da je imao korišteni soft za razliku od Riccija. Neki ga krive za incident na startu, što je čista glupost, ali me zanima što je s onom situacijom pri kraju VSC-a kad je prošao Kimija, ne želim osuđivati da dobiva protekciju FIA-e prije nego vidim snimku, ali zanimljivo je da nije ni bio pod istragom.
    Rosberg odličan, ni kriv ni dužan je pao na začelje na startu, ali je onda odvozio odličnu utrku i uspio doći do podija unatoč nimalo zasluženoj kazni.
    Velike čestitke naravno i za Alonsa, startao je zadnji, a u cilj došao sedmi i to bez pomoći od (V)SC-a kao u Belgiji, dakle u jednoj čistoj utrci je izborio ovaj sjajan rezultat. Bolid je izgledao sjajno, ni u jednom trenutku Alonso nije izgledao kao “sitting duck” i McLarenova forma jako me veseli.


    0
    0

    0
  20. Kush Prikaži

    Trka unatoč razočaranju na startu, iz mog ugla, ipak odlična!
    puno je vozača danas pokazalo odlične partije, ali mislim da je vozač dana bio rosberg – ako ćemo gledati kriterije od prošle trke kada je to bio seb, alonso je odlično odvozio, ali je kao i svi ostali profitirao od situacije koja nije bila njegov trud (a jenson izgubio npr).
    Nico je dok je Lewis još bio vodeći pokazao ono za što bi navijači aplaudirali ja sebu, dani luji, croatic alonsu, svi :) kimmiju, maxu i svima drugima da su u toj situaciji.
    nico je napravio potez kojim se bori za titulu pravi racer, ja bih mu dao eventualno novčanu kaznu ili neku opomenu, simbolično samo, jer je već tim potezom promišljeno i sam riskirao, ali ne život, već eventualno svoje bodove koje je imao, i to mu se na kraju pokazalo nepotrebnim, ali po meni se vratilo kao trkačka karma, i on je, nakon sudara na startu, ipak na podiju – spasio objektivno mercu obraz ovdje, napravio buonce back veći nego seb, dobro i s boljim autom, ali kažu da nije lako u prljavom zraku ići sa mercom kao u čistom..
    no probio se, prošao kimija na stazi – opravdano, dobio kaznu za to – recimo isto opravdano, odvezao završnicu (kada se zatvara trka i čuva auto u takvoj komotnoj situaciji – s razlikom od više sekundi između pozicija i istim gumama kao i ostali) u paceu (riskirajući motor i sve ostalo) kojom se izvukao iz kazne, a u fazi kad je to bilo bitno samo za merc da budu na podiju jer lujo je dnf – što treba više da bi se bilo vozač dana?


    0
    0

    0
  21. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    1. zavoj čisti trkaći incident, ali Vettel bi triba zbog sebe pripaziti na ovakve stvari i malo rezerviranije ulaziti na startu. Ko zna koji put ove sezone utrka mu propada u prvom krugu. Previše se oslanja na ostale oko njega da će odvesti putanju kakvu bi tribali ili koja je za njih optimalna. Iša je za prostorom i kočenje je bilo ok ali ako pogledate što je Verstappen napravija vidi se da mu je nešto rezerviranije kočenje dalo mogućnost da propusti Rosberga koji ga je presjeka dok Vettel to nije uspija, zbog tog kasnijeg kočenja. Rosberg je isto tak moga ići malo šire ali očito ima pravo na to da bira putanju kad je isprid.

    Hamiltonu je iskoristija rupu u pravilu pa je napunija zalihu motora na ne baš sportski način pa mi i nije ža za ovo što mu se dogodilo, pogotovo ako uzmen u obzir i da će se Rosberg vjerojatno i sam naći u situaciji da bude mora koristiti ekstra motor, pa će birii opet izjednačeni. Ne triba zanemariti ni Rosbergovu utrku i činjenicu da je pa na zadnje misto ne svojom krivnjom, pa iman osjećaj pravde za Rosberga.


    0
    0

    0
    • Kush Prikaži

      sve kako kažeš, ako ćemo gledati objektivno parametre sve, rosberg je i vozač dana čisto realno kada sve zbrojiš i oduzmeš danas, mnogi se neće složiti možda, ali da izbroje svom miljeniku sve što se danas može izbrojati rosbergu, upravo bi to vikali ;)


      0
      0

      0
  22. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    https://www.youtube.com/watch?v=e40ns4sBnqU

    Govori se o nekakvim kamikaze potezima,pa nek vidimo tog kamikazu.Iskrenuo,ja tu nekakvu Vettlovu
    grešku ne vidim…………nit sam je vidio uživo.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.