1. predsezonski test
4
1
dana,
1
2
sati,
4
9
minuta,
5
0
sekunda

Korisnički panelRegistracija

Novo na forumu

Ekipe i vozači podržali novo pravilo o žutim zastavama

Momčadi i vozači su jednoglasno podržali novu odluku FIA-e o postupanju pod duplim žutim zastavama. Naime, tijekom uobičajenog sastanka vozača u petak u Maleziji podignuto je pitanje sudačke odluke u slučaju Sergija Pereza u Singapuru koji je dobio kaznu jer nije dovoljno usporio pod žutim zastavama, dok smo prije nekoliko utrka imali sličnu situaciju kada je Nico Rosberg odradio svoj brzi krug projurivši kraj žutih zastava, ali u tom slučaju kazne nije bilo.

Sada je odlučeno da će svi vozači morati odustati od svog brzog kruga ako nailaze na područje na kojem su dvostruke žute zastave.

Perez je komentirao:

“Sad je sve u redu, sada je 100% jasno. Iz sigurnosnog aspekta ovo je prava stvar. Sada ćemo jednostavno odustati od kruga ako vidimo dvostruke žute zastave. To će pomoći da se riješimo nekonzistentnih sudačkih odluka.”

Williamsov vozač Felipe Massa je otkrio da je odluka donesena nakon što su se svi vozači složili s tim rješenjem, zajedno s Charliejem Whitingom.

“Charlie je objasnio što se dogodilo na prošloj utrci jer je Perez mislio da je zakinut. Charlie mu je rekao – možeš biti nesretan, ali bile su dvostruke žute zastave i ti si pretjecao drugi bolid. Perez je odgovorio da je drugi bolid bio jako spor, na što je dobio odgovor da svejedno nije mogao proći, osim u slučaju da drugi bolid ima probušenu gumu ili izleti van staze.”

“Većina vozača je zatim postavljala pitanja što ako se dogodi ovo ili što ako se dogodi ono, tako da smo ga zapravo mi gurali u ovu odluku.”

McLarenov Fernando Alonso je bio zadovoljan mudrim rješenjem:

“Sad je isto za sve. Uvijek je teško biti fer prema svima, ovisno o tome u kojem dijelu kruga se nalazite možda naiđete na žute zastave ili ne. Sad je sve jasnije i u sve je OK.”

Ne želite gledati reklame?
Vezane teme: #FIA#Whiting

Komentiraj

Ne želite gledati reklame?

Anketa

Hoće li se iduće godine nastaviti dominacija Mercedesa?

Rezultati

Loading ... Loading ...
Datumi predstavljanja bolida
Renault - 21. veljače 2017.
Force India - 22. veljače 2017.
Mercedes - 23. veljače 2017.
Ferrari - 24. veljače 2017.
McLaren - 24. veljače 2017.
Vozačke postave 2017.
Mercedes - Hamilton / Bottas
Red Bull - Ricciardo / Verstappen
Ferrari - Vettel / Raikkonen
Williams - Stroll  / Massa
McLaren - Alonso  / Vandoorne
Renault - Hulkenberg  / Palmer
Force India - Perez  / Ocon
Haas - Grosjean  / Magnussen
Toro Rosso - Sainz  / Kvyat 
Sauber - Ericsson  / Wehrlein
Manor - 

Top članci ovog tjedna