Kvyat: Vratio sam samopouzdanje

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 0 komentara

Daniil Kvyat, Toro Rosso

Daniil Kvyat, Toro Rosso

Nakon što je premješten iz Red Bulla u Toro Rosso, Daniil Kvyat doživio je veliki pad forme, gdje je konstantno bio primjetno sporiji od Carlosa Sainza. Mnogi su Rusu prognozirali 2016. kao zadnju godinu u Formuli 1, gdje će ga zamjeniti Pierre Gasly iz Red Bullovog junior programa. No, Daniil se uspio ponovno dignuti, te je na VN Singapura ponovno bio konkurentan, vrlo blizu timskom kolegi Sainzu, te je osvojio bodove po prvi put nakon VN Velike Britanije. Kaže da mu se samopouzdanje vratilo i da ponovno uživa u utrkivanju.

“Bilo je dobro, uzbudljiva utrka – znali smo da možemo imati dobru utrku ovdje, stoga smo pritiskali najviše koliko smo mogli. Šteta je što nismo više riskirali sa strategijom, no to je jedina zamjerka koju imam za cijeli trkaći vikend.”

Kvyat je svjestan da će im utrka u Maleziji manje odgovarati nego ona u Singapuru, no vjeruje u sebe i želi nastaviti s formom iz Singapura:

“U Maleziji ima više pravaca, što nije dobro za nas. No, i dalje vjerujem da tamo možemo napraviti dobar posao, vjerujem u tim. Vratio sam samopouzdanje i osjećam da tako možemo napraviti dobre stvari.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.