Grosjean: Znao sam da će se Renault mučiti

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 3 min 1 komentara

Romain Grosjean, Haas

Romain Grosjean, Haas

Romain Grosjean kaže da je njegov prelazak u Haas bio prvenstveno reakcija na nadolazeće Renaultove muke, a ne traženje puta do Ferrarija. Francuz je dugo bio predmet nagađanja u kontekstu zamjene Kimija Raikkonena 2017. godine prije nego je Ferrari odlučio zadržati istu vozačku postavu, a upravo to je izgledalo kao glavni Grosjeanov motiv da se priključi Haasu koji je u više aspekata povezan s Ferrarijem.

Na upit jesu li Ferrarijeva vrata za njega još uvijek otvorena, kaže:

“Mislim da jesu. Ali, nisam došao u Haas s jednim okom uperenim u Ferrari. Osjetio sam da će Renault imati ovakvu godinu kakvu sada i imaju, da će biti vrlo teško.”

“S druge strane, imali smo američku ekipu koja stiže u Formulu 1 i zaključio sam da će to biti ogromna stvar za SAD ako ja mogu biti tamo i učiniti ih uspješnim.”

“Što se tiče Ferrarija, oni će uzeti vozača koji im najbolje odgovara, neovisno o tome dolazi li iz Haasa ili iz druge momčadi. Sve što mogu učiniti je da nastavim raditi dobar posao, pokazivati da sam konzistentan, pokušati voziti bolid što je brže moguće i uvijek biti tu kada me zatrebaju.”.

Ferrari ga razočarao

Novinari su ga upitali je li bio razočaran kada je Ferrari odlučio zadržati Raikkonena, a Grosjean odgovara:

“Da, jer jednog dana želim ići u Ferrari. Ali, s druge strane sam pomislio – dobro, to mi daje priliku da isprobam novi Haas. Bio sam prvi vozač koji je za njih osvojio bodove, i mogao bih biti prvi koji će doći do postolja ili pobjede.”

Grosjean razumije da će Haas teško ispuniti njegovu ambiciju da postane svjetski prvak, ali je spreman biti strpljiv.

“Kada sam potpisao znao sam da je to sjajna prilika za moju karijeru, moj život i vrlo sam sretan tu,” kaže 30-godišnjak.

“Naravno, želim biti svjetski prvak i zato se utrkujem. Pobijedio sam u svim serijama u kojima sam dosad vozio. Ne želim završiti karijeru s mišlju da sam ovdje to propustio učiniti. No, za to mi treba ekipa s bolidom koji može osvojiti naslove.”

“Prema tome – da, želim naslov, ali nema žurbe. Imam 30 godina, a Ferrarijeve odluke imaju smisla jer žele vozački kontinuitet u godini kad stižu nova pravila. Osjećam se dobro, osjećao sam se dobrodošao od prvog dana. Mogu igrati veliku ulogu u ekipi, sakupiti još iskustva i uživati u dobrim vremenima.”

Rezultati Haasovih vozača ove sezone

AUS BAH KIN RUS ŠPA MON KAN AZER AT VB MAĐ NJEM BEL ITA Bodovi
Romain Grosjean 6 5 19 8 DNF 13 14 13 7 DNF 14 13 13 11 28
Esteban Gutierrez DNF DNF 14 17 11 12 13 16 11 16 13 11 12 13 0

Odgovor

1 komentar

  1. fap Prikaži

    Bice da sad malo sere.Posto je negde ranije i sam izjavio da nije znao da ce Renault sigurno kupiti Lotus.Mozda ova sezona i nije dobra za Renault ali svakako da je sa njima imao vece sanse da nesto napravi.Pogotovo i da se dohvatio Ferrarija pored Vettela je mogo da bude samo novi Masa tj drugi vozac.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.