Symonds: Red Bull je zaslužan za dobar izgled novih bolida

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 4 komentara

Red Bull

S obzirom na velik broj ljubitelja Formule 1 koji se bunio na ružan izgled bolida, bilo je jasno da će momčadi i FIA imati veliku obavezu pred sobom. Kako je već nekoliko ljudi iz sporta naglasilo da bolidi za sljedeću godinu izgledaju sjajno, izgleda da je posao uspio te da bi od sljedeće sezone ponovno mogli gledati bolide koji nisu slični onima u GP2 seriji. Prema rječima Pata Symondsa, za to je zaslužan Red Bull, koji je očito imao vrlo dobru ideju za dizajn. Bolidi će ponovno imati veoma široko prednje krilo, ali koje neće biti potpuno ravno, već lagano izbočeno prema naprijed. Stražnje krilo će biti niže i šire, dok će širina bolida s kotačima porasti na dva metra (1.8 metara do sada). Sve to trebalo bi doprinijeti puno bolje vizualnom dojmu.

“Kada smo počeli razgovarati o bolidima za 2017., postojala je težnja prema retro izgledu, koji po meni ne bi bio dobra stvar. Mislim da novi bolidi izgledaju lijepo. Za to treba pohvaliti Red Bull, koji su odlično odradili posao koji je zadala strateška grupa. Rekli su da bolid mora izgledati brzo čak i kad stoji, pa sam istog trena u sebi pomislio ‘ovo je zaista dobar način da izrazimo ono što želimo’. Izgled kojeg su predstavili je stvarno dobar. Izgleda dobro čak i u zračnom tunelu.”

Izgleda da bi nakon 2008. Formula 1 ponovno mogla biti ono nešto, barem po pitanju dizajna…


Odgovor

4 komentara

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    Po svim onim skicama, animacijama izgledaju odlicno.


    0
    0

    0
  2. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    Samo ne znam hoće li biti zadnje krilo nakošeno prema nazad, kao što se pričalo. Prema mnogim slikama koje sam gledao, najviše na AMuS-u koje je radio onaj Piola, trebalo bi zadnje krilo biti nakošeno. Ali sam nedavno vidio onaj video sa Sky-a. Oni su ga prikazali samo šireg i nižeg nego sada. A stoji ravno kao i sada. Nadam se da je to samo njihova greška. Jer ovako nakoso izgleda puno bolje.


    0
    0

    0
  3. Mercedes
    Jester Donator Prikaži

    Istina, super izgledaju. A i da ne izgledaju baš tako, s vremenom se ipak nekako navikne kao s tim uskim i visokim zadnjim krilom danas. Jedino što nikad nisam mogao probaviti je bila ona odvratna abominacija od peraje. Toliko su mi bili gadni ti bolidi da to jednostavno nisam mogao gledati bez onog osjećaja u želucu prije povraćanja.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.