Tko je Jost Capito i zašto ga McLaren treba

Izdvojeno / Kolumna

Ante Vetma

Prije 8 godina 4 min 6 komentara

Eric Boullier (trkaći direktor) i Jost Capito (izvršni direktor), McLaren

Eric Boullier (trkaći direktor) i Jost Capito (izvršni direktor), McLaren

U boksu McLarena već neko vrijeme mogli smo vidjeti novo karizmatično lice lako uočljivo po drukčijoj boji bafa (ili zulufa, kako hoćete), a radi se o njihovom novom izvršnim direktoru, Jostu Capitu. Jost Capito je pedesetsedmogodišnji Nijemac koji je u McLaren prešao iz Volkswagenovog motorsport odjela, što je predsjednik McLarena Ron Dennis objavio još u siječnju. Pozicija Erica Boulliera ostaje netaknuta, on je i dalje trkaći direktor, ali će mu sada od VN Italije i službeno biti nadređen Jost Capito. Dosad je tu ulogu imao Jonathan Neale, ali je on prešao na novu poziciju glavnog operativnog direktora McLarenove tehnološke grupe.

Kada se priča o Jostu Capitu treba naglasiti da se radi o izuzetno kompetitivnom i ambicioznom stručnjaku koji iza sebe ima impresivno iskustvo u motorsportu. Između ostalog je osvojio i tri naslova u rallyju s Volkswagenom – 2013., 2014. i 2015. godine. Naravno, McLaren se pritom nada da će Nijemac sličnim putem voditi i njihovu ekipu, obzirom da su posljednji put jednu grand prix pobjedu ostvarili 2012. godine.

Capito ima više od 30 godina iskustva u motorsportu, a prije dolaska u VW 2012. godine radio je u Fordu.

“Za mene je rally fantastičan motorsport, ali Formula 1 je vrhunac,” kaže Capito za službeni WRC website. “Nije samo u pitanju Formula 1 jer sam tamo bio i prije, već je više stvar u McLarenu. Oni su jedna od dvije ekipe (uz Ferrari) koji su bili u Formuli 1 konstantno 50 godina.”

Capito je u istoj izjavi dodao kako je kao dijete bio veliki obožavatelj Brucea McLarena, te da je slijedio njegovu momčad još otkad je imao pet ili šest godina. Naravno, nikad nije ni sanjao da će tu istu ekipu voditi, te je sad ovo osjećaj ispunjenja sna. Na takvu priliku nije mogao reći ne.

No, ne treba se previše zanositi jer ispred Capita stoje jasni zadaci. Jedan od prvih bit će zadržavanje Fernanda Alonsa u momčadi. Nije tajna da je Alonso razočaran ovom novom generacijom bolida i javno je nekoliko puta rekao da će ramizliti koliko će dugo ostati u Formuli 1 nakon što iduće godine vidi kakve će bolide novi set tehničkih pravila prouzročiti. Španjolcu ugovor ističe 2017. godine, a ako se dogodi da mu vožnja novih bolida nije zabavna – on će se vjerojatno povući iz Formule 1.

“Nema smisla da radim s vozačem koji ne uživa u tome,” kaže Capito. “Ali vjerujem da će novi bolidi opet biti zabavni.”

“Također sam uvjeren da idući McLaren neće biti loš bolid. Trenutno ne znam detalje, ali čak i izvana se vidi da je McLaren jako napredovao.”

Zanimljivo je i stajalište Josta Capita po pitanju drugog vozača McLarena. On je u više navrata spominjao kako je ogroman obožavatelj Stoffela Vandoornea, te bi to trebao biti jasan znak kako za Jensona Buttona nema više mjesta. Njegov stint od šest godina u ovoj ekipi mogao bi doći kraju već ove godine.

Capito nije krio svoje oduševljenje Stoffelom i jasno je izjavio da je Vandoorne spreman za Formulu 1. Ako novi izvršni direktor kaže da je spreman, a da pritom znamo kako Vandoorne ima ugovor s McLarenom samo do kraja ove godine, te da će otići iz ekipe ako mu ne ponude vozačko mjesto za iduću godinu – slika oko postave McLarena za 2017. polako postaje sve jasnija.


Odgovor

6 komentara

  1. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Pljunuti Martin Sheen.


    0
    0

    0
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    ovo sa stoffelom obećava. :)


    0
    0

    0
  3. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Baš bi mi drago bilo vidjeti Stoffelau u poziciji vozača tim više što bi vozio sa Alonsom, a di ćeš večeg testa koliko vrijedi nego pored Fernanda. Ali s druge strane žao mi je što Button odlazi. Znaći več drugi vozač koji nas ove godine napušta!


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.