Alonso: Nisam siguran da bi nam bilo korisno proći u Q3

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 0 komentara

Fernando Alonso, McLaren

Fernando Alonso, McLaren

Fernando Alonso nije siguran da bi McLarenu koristilo proći u posljednju kvalifikacijsku rundu na sutrašnjim kvalifikacijama na Monzi.

Španjolac je imao solidna prva dva treninga, a na drugom slobodnom treningu je bio odličan sedmi. Nažalost, problemi s bolidom djelomično su dali razlog za brigu momčadi iako je ova staza bila jedna od onih na kojima nisu očekivali biti tako visoko u poretku.

Alonso je komentirao njihovu formu rekavši da Q3 vjerojatno nije dostižan, a sumnja i koliko bi profitirali od ulaska u posljednju rundu:

“Imamo iste ciljeve kao i jučer, znamo da će ovaj vikend za nas biti težak i svjesni smo da bi ulazak u posljednju kvalifikacijsku rundu bio iznenađenje,” kaže Alonso.

“Čak ne znamo bi li nam to bilo korisno, ovisno o tome kako će se supersoft gume ponašati u nedjelju. Sutrašnjem danu ćemo pristupiti vrlo mirno i dat ćemo sve od sebe bez nekakvih jasnih očekivanja.”

Alonso je priznao da je McLaren ovdje bolji nego što su očekivali:

“Možda smo malo bolji od očekivanog i nadam se da možemo imati dobar dan sutra.”

Dvostruki svjetski prvak je imao tehničkih problema na oba treninga, ali inzistira da to nije razlog za brigu:

“Uvijek je opasno kada nemate savršenu pouzdanost. Trebamo učiti od onog što nam se događa, ali imamo probleme zbog loše sreće. Nisu to nikakve ozbiljne stvari koje bi tražile promjenu dizajna. Samo loša sreća. Moramo naučiti iz toga i onda kad budemo u poziciji za borbu – pobrinuti se da se ne ponovi.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.