Alonso: Sedmo mjesto se prije par mjeseci činilo nemogućim

Izdvojeno

David Vidović

Prije 8 godina 2 min 7 komentara

image46.img.2048.medium

Nakon što je propustio gotovo sva tri slobodna treninga i kvalifikacije, zadobio kaznu od 60 startnih mjesta, Fernando Alonso je dovezao svoj McLaren do sedmog mjesta na Spa, uz malu pomoć sreće i veliku pomoć sjajnog tempa koji je održavao tijekom cijele utrke. Alonso je utrku startao sa zadnjeg mjesta na gridu, i iskoristio kaos koji se odvijao ispred njega i ubrzo se probio na 12. poziciju, a nakon što je Magnussen imao ozbiljan incident u Eau Rougeu i nekoliko bolida ispred njega otišlo u boks po nove gume dok se još nije znalo da će biti istaknuta crvena zastava, Fernando se na restartu utrke u 10. krugu našao na četvrtoj poziciji. Bilo je očito da su Mercedes, Ferrari i Force Indija prebrzi za McLaren, ali Fernando će rado uzeti sedmo mjesto nakon onakvog početka vikenda, a još su zahvaljujući ovim bodovima prestigli Toro Rosso u poretku konstruktora.

“Bila je ovo dobra utrka, sva loša sreća koju smo imali u treninzima i kvalifikacija se pretvorila u dobru sreću u utrci i uspjeli smo izbjeći sve incidente ispred. Brzo smo bili na dobroj poziciji, čak četvrti, ali Vettel, Hamilton i Perez su ipak bili prebrzi i nisam ih mogao zadržati iza. Skupio sam vrijedne bodove za momčad, jučer je Jenson ušao u top 10 u kvalifikacijama, a ja sam danas završio sedmi, i sve to na Spa, što je bilo nezamislivo za nas prije nekoliko mjeseci. Sada smo imali brzinu da se borimo i pobijedimo Williamsa na stazi poput Spa, što je očito korak unaprijed.”


Odgovor

7 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Jedna ideja za youtubere koji rade videe last to first challenge-neka uzmu Alonsa i kantu od mch i nek dodu do sedmog ;)


    0
    0

    0
  2. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Ne znam dali laže sebe ili nas.
    U normalnim uvjetima ne biste došli do te pozicije, a Williams je zadržao iza jer je prvi iza bio Massa, koji je zadržavao Bottasa i Kimia.
    Mislim, svaka čast na vožnji ali malo neobjetkivna izjava.


    0
    0

    0
    • Nigel Mansell
      The Simpsons Prikaži

      Alonso je gotovo pa uvijek, upravu.
      Kako nije bio brži od Williamsa?
      I to na Spa!
      McL Honda se polako vraća gdje im je mjesto.
      Nadam se da će uskoro na stazama koje su manje PU zahtjevne, derat i Indije i pokojeg Ferrarija.


      0
      0

      0
      • avalon Prikaži

        McLH je skoro redovito ostvarivala dobre rezultate u konfuznim trkama ( npr mađarska lani … fernando 5.) ali je interesantno da su se takvi rezultati skoro redovito pripisivali ogromnom napredku tima , a skoro nimalo događanjima na stazi koji bi im pogodovali . ovo na spa je sigurno zasluga utrošenih tokena zar ne ? naravno da je McLH bila brža od williamsa šta svjedoče najbrži krug poedinog vozača . fernandov je npr bija 1’54”484 s ( 2,9 s sporije od najbržeg kruga LH ) postitgnut u 43. krugu tj u predposljednjem krugu sa vrlo malo goriva . sporije najbolje krugove od njega su odvozili jedino rookie ocon u 26. i nasr u 31. krugu dakle sa više goriva tj bili su teži . osim toga sauber je uz manor ( još sa rookiem u kokpitu u svojoj prvoj trci F 1 ) “totalna” šteta od bolida . i prosječna brzina FA na spa je bila 220.244 kmh . tek su ocon i nasr imali manju prosječnu brzinu od španjolca i to ocon 2,3 kmh ( prosjek 217.865 kmh ) i nasr 3,1 kmh ( prosjek 217.081 kmh ) . možda je ovo uspjeh , napredak , možda je točna fernandova izjava “Sedmo mjesto se prije par mjeseci činilo nemogućim” no ako se ne varam lani na spa fernando je završija na 5. mistu u najbržem krugu je za najbržim krugom zaosta 1.276s ( sad 2,9 s ) i prosječna brzina mu je bila 221.778 kmh tj 1,5 kmh viša nego ove sezone na spa . možda se zaista McLH polako vraća di im je misto samo na osnovu plasmana FA u spa to tvrdit , a s obzirom da su lani na ovoj stazi bili u prosjeku brži ( 221.778 kmh Vs 220.244 kmh ) , bolje plasirani ( 5. Vs 7. )sa bržim najbržim krugom 1’53”692 s ( lani ) Vs 1’54”484s ( ove sezone ) pa izgleda da im svi utrošeni tokeni nisu baš pomogli da se poboljšaju bar ne u brzini . čak su im s obzirom na podatke izgleda “odmogli” . da ovaj “napredak” ipak nije bar dijelom “zasluga” konfuzije na početku trke , prekida iste , odustajanja nekih vozača i “propadanja” u poredku aktera krša sa starta ? uostalom dolazi brza monza pa će neke stvari bit malko jasnije . ako ostvare isti , sličan ili možda i bolji rezultat ( uz uvjet da ne bude kaosa na stazi u kojem redovito profitiraju ) onda je OK mislit kako se McLH izvlači iz gabule i kako se polako vraća di im je misto . mislim da je Ciki-F1 u pravu kad piše “… svaka čast na vožnji ali malo neobjetkivna izjava”


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        Kvalifikacijski krug Buttona u 2015-1.50.9
        Kvalifikacijski krug Buttona u 2016-1.48.1
        Nemožeš reći da nema napretka.
        Alonso je u utrci vozio svojim tempom cijelu utrku i kao što je rekao nije htio zadržavati brže od sebe.Ovaj krug je njegov maltene najsporiji ,ali i odvožen na starim medium gumama.On je znao da je gorivo glavni problem i vozio je koliko je i trebo.Nije iskakao krug ili dva po brzini te onda krug ili dva vozio ko baba da sačuva gorivo neg je vozio normalno.


        0
        0

        0
    • Fernando Alonso
      Alonso king Prikaži

      Massa nije bio na razini,ali s obzirom na motor kakav ima Botzas naspram Alonsa su i ta 2-3 kruga iza Alonsa bila i previše za proći ga,no nije uspio.


      0
      0

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.