Nico Rosberg osvojio pole position u Belgiji!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 4 min 8 komentara

Nico Rosberg

Nico Rosberg

1. kvalifikacijska runda

Na samom početku nije bilo velike gužve na stazi. Izišla su dva Haasa i dva Manora. Gutierrez je između trećeg treninga i kvalifikacija dobio kaznu pet dodatnih mjesta zbog ometanja Pascala Wehrleina. Jedini vozač koji je u prvoj rundi odradio svoj krug na soft gumama bio je Nico Rosberg.

Odmah na početku suci su obrisali vrijeme Felipeu Nasru i Kevinu Magnussenu zbog prelaska granice staze. Nakon što je Raikkonen odradio najbolje vrijeme, Vettel je bio iza njega i završio prvi, desetinku ispred timskog kolege.

Sergio Perez odmah je na početku kvalifikacija dokazao da je Force India u dobroj formi, samo tri desetinke iza Ferrarija. Odmah iza njega i Hulkenberg prolazi ciljem, brži od Pereza tri stotinke sekunde.

Fernando Alonso je imao problema s bolidom i izišao je tek 6 minuta prije kraja, ali je već u prvom sektoru stao i uzrokovao žutu zastavu. Suci su ga odgurali sa staze, ali to je bio kraj za njegov McLaren. Eau Rouge je očito bio prevelik uspon za njegov McLaren.

Ricciardo i Verstappen odvozili su identično vrijeme, dovoljno tek za šesto i sedmo mjesto.

Do kraja prve runde izgubili smo Lewisa Hamiltona koji je odradio samo jedan krug da uđe unutar 107% te da može nastupiti u utrci i Fernanda Alonsa čija je Honda odradila tek nekoliko zavoja. Kako je vrijeme odmicalo staza se ubrzavala i oba Renaulta su se izvukla, a ispali su Nasr, Ocon, Kvyat i Ericsson. Pascal Wehrlein odradio je odličan krug i završio na devetom mjestu.

17. Nasr
18. Ocon
19. Kvyat
20. Ericsson
21. Hamilton
22. Alonso

2. kvalifikacijska runda

Nico Rosberg je i u drugoj rundi odmah izišao van na novom setu soft guma, a istu strategiju su uzeli i Ricciardo i oba Ferrarija. Sada je očito da će upravo soft gume biti idealne za start utrke, obzirom da supersoft traje samo nekoliko krugova.

Rosberg je u svom krugu izišao van staze u jednom zavoju, ali su suci ignorirali taj prijestup i krug 1:49.999 je zapisan.

Hulkenberg i Perez su na supersoft gumama zauzeli drugo i treće mjesto, ispred dva Ferrarija na softu. Max Verstappen je na supersoftu uzeo drugo mjesto, desetinku i pol iza Rosberga.
Dva Williamsa su svoj krug odradili na supersoftu, pa je Ferrari poslao Vettela na supersoftu po novi krug dvije minute prije kraja runde, ali to nije bilo potrebno jer nitko od vozača ispod njih nije drastično popravio svoje vrijeme.

11. Grosjean
12. Magnussen
13. Gutierrez
14. Palmer
15. Sainz
16. Wehrlein

3. kvalifikacijska runda

U posljednjoj kvalifikacijskoj rundi nije bilo upitno kakve će strategije ekipe odabrati – svi su išli na supersoft gume. U prvom pokušaju na stazu nisu izišli samo Massa i Button, a najbolja vremena odradii su Rosberg, Verstappen i Vettel. Ricciardo je odradio loš krug, a Raikkonen nije ni dovršio svoj nakon što je izišao van staze.

U drugom pokušaju su svi vozači izišli na stazu, od kojih je Felipe Massa prvi završio krug. Napravio je pogrešku odmah na početku i to je bilo dovoljno tek za 10. mjesto u cilju.

Nico Rosberg ostao je na vrhu, a iza njega su se poredali Verstappen, Raikkonen, Vettel i Ricciardo.

Rezultati kvalifikacija

* Esteban Gutierrez ima +5 mjesta zbog ometanja Pascala Wehrleina na trećem slobodnom treningu

Gutierrezov potez za kaznu


Odgovor

8 komentara

  1. ferrari-bih Prikaži

    Koja je ovo glupost od pravila za jedan vikend možeš uzet 3 ili čak 4 motora i samo startaš zadnji pa da je barem ograničeno na 1 motor po vikendu ili u slučaju kvara više.
    Što se tiče q razlike su male, očekujem uzbudljiv start i mislim da će verstappen loše proći u prvih nekoliko krugova. Ako ferrariji budu imali normalan start trebali bi ga proći na kemmelu. Sve u svemu mislim da rosberg neće prošetati do pobjede.


    0
    0

    0
  2. ferrari-bih Prikaži

    Šta se desilo sa alonsom?


    0
    0

    0
  3. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Sanjao sam da pada kiša napolju, da kaplje mi po prozoru ,a ja sam kod kuće sjedim plačem tugujem što ne padne još jače.Pljušti kiša natopila je Spa pogledam na sat kad već je dva.Palim TV brzo ja Spa mi druga najdraža leti stazom hondica.Lete kao rakete dijeli im Ron savjete a Mercedes crko tad isplatio se kišin rad hajde kišo stani sad.Promjenjivi su uvijeti honda troši ko da je na dijeti stigli oni ferrari i red bull svo troje baš su kul dok se bore na toj Spa.Došo sada zadnji krug svaki motor uzeo zadnji cug kad eto budi mene sat glasno trubi ko da je rat šteta baš utrke nije kraj.
    Čini mi se kako ćemo na legendarnoj Spa svjedočiti utrci na +30 stupnjeva uz odmagljivanje Rosberga i proboj Hamiltona te pokoji dodir.Uglavnom želim da ne bude dosadno ,ali vald će biti pokoja dobra borba.Kvale su bile super jer su mali razmaci,ali nadam se da neće biti ko Baku


    0
    0

    0
  4. Mclaren
    raca Prikaži

    Ne znam ko nije na predictoru stavio Hamiltona da ce najvise napredovati


    0
    0

    0
  5. ferrari-bih Prikaži

    Kakva je vremenska prognoza za sutra? Nadam se da neće biti kiše


    0
    0

    0
  6. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    Šteta što Wehrlein nije barem ponovio vrijeme iz Q1. Mogao je biti nekoliko pozicija bolji. Jbg, nije lako tako malom timu da spoji nekoliko dobrih krugova. Odmah na početku Q2 su nešto uprskali.
    Hulk je imao bolje vrijeme u Q2. Da je to vrijeme malo popravio u Q3 mogao se boriti sa Ferrarijem i Red Bullom.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.