Ferrari je identificirao slabosti i očekuje bolji nastavak sezone

Izdvojeno

Luka Maloić

Prije 8 godina 2 min 3 komentara

Sebastian Vettel, Ferrari

Sebastian Vettel, Ferrari

Sebastian Vettel tvrdi kako je Ferrari identificirao slabosti i da će ekipa biti daleko konkurentnija i bliža Mercedesima nakon ljetne pauze. Ferrari nije uspio ostvariti niti jedno postolje u posljednje 3 utrke i osvojili su samo 50 bodova, dok je u isto vrijeme ekipa Red Bulla osvojila čak 80. Ako pogledamo formu s početka sezone – jasno je koja ekipa radi veće korake u razvoju i približavanju Mercedesima. Sebastian Vettel ustvrdio je da ekipa mora poboljšati svoj automobil u brzim i srednje brzim zavojima, ali i dalje ostaje pozitivan i ne želi otpisati Ferrarijeve prilike.

“Znamo da su posljednje utrke bile teške i neugodne za nas, ali bile su, u isto vrijeme, itekako korisne i mnogo smo naučili o automobilu – njegovim slabostima i snagama, samo se moramo dalje fokusirati na napredak. Situacija nam nije bila posve jasna na početku, ali postajala je sve jasnija. Težak je to način za učenje i nismo konkurentni koliko bi željeli biti, ali znamo što trebamo raditi. Nije to nešto što se može promijeniti preko noći, ali imamo plan za drugu polovicu sezone i mogu reći da ćemo biti bolji. Naravno, sve ovisi i o drugima i o tome što će oni napraviti, ali moramo se fokusirati prvenstveno na sebe.”

Kada su ga upitali zašto Ferrari nije vidio te deficite ranije u sezoni, Vettel je odgovorio:

“Neke stvari se ne uoče odmah ili treba više vremena za njih, ali najvažnije je da napredujemo. U pravu ste – bilo bi mnogo ljepše i lakše da smo to otkrili ranije, ali tako je kako je. Glavna stvar je da smo odgonetnuli u čemu je stvar, a posljednje utrke su bile pozitivne u edukacijskom smislu jer smo otkrili mnoge slabosti.”

Vettel je rekao kako se mnogo fokusa i pažnje seli na automobil za 2017. godinu, prvenstveno zbog aerodinamičkih promjena pravila, ali i dalje se planiraju mnoga unaprjeđenja i za ovogodišnji automobil.

“Dolaze još neke stvari, dijelovi koje smo planirali, ali isto tako mnogo fokusa se seli u sljedeću sezonu. To je sasvim drugačiji projekt i automobili će, sami po sebi, biti drugačiji, ali i dalje ima stvari koje moramo naučiti kako bi nam i sljedeća sezona bila bolja.”


Odgovor

3 komentara

  1. fap Prikaži

    Pa zar to ne slusamo od dolaska u Evropu


    0
    0

    0
  2. Ferrari
    pero iz bukurešta Prikaži

    I svi se grohotom nasmijaše….
    Još je Štef 2011 sa svojom ekipom identificirao slabosti….

    Neka se stabilizariaju i počnu radit, a ne iz godine u godinu i tako od 2007, (ajde 2009) ponavljat jedno te isto….
    Identificirajte sami sebe, napravite posao i vratite Ferrari di mu je mjesto, na samom vrhu… Sve drugo je razočaranje! Ma koliko god neki govorili drugačije…


    0
    0

    0
  3. Mclaren
    KERS Prikaži

    Mclaren je mala beba za njih..


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.