Rio Haryanto ostao bez mjesta u Manoru, zamjenit će ga Esteban Ocon

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 1 min 8 komentara

20160810_122929

Ljetne glasine oko Haryantovog sigurnog odlaska iz Manora danas su dobile potvrdu. Indonezijac je imao ugovor do polovice sezone, budući da mu je nedostajalo sponzorskog novca. Ostatak nije uspio skupiti te je zbog toga izgubio svoje trkaće mjesto. Iza Rija je 12 odvoženih utrka, u kojima je uglavnom ostavljao lošiji dojam od momčadskog kolege Pascala Wehrleina.

S druge strane, u opticaju je bilo nekoliko vozača za drugi dio sezone. Spominjalo se Vandoornea, no Dennis je ekspresno opovrgnuo te glasine, jer će, izgleda, mladi Belgijanac dobiti mjesto sljedeće godine u McLarenu. Računalo se i na Alexandra Rossija, no on je sam opovrgnuo tu mogućnost, rekavši da je sada usredotočen na natjecanje u kojem sudjeluje.

Trkaće mjesto na kraju je dopalo Estebana Ocona, Renaultovog rezervnog vozača i Mercedesovog iz škole za mlade vozače. Upravo je ta veza dovela mladog Ocona u Manor, koji ima tek 19 godina te je prošle godine osvojio naslov u GP3 seriji. Bit će zanimljivo vidjeti okršaj između njega i Wehrleina u nastavku sezone.


Odgovor

8 komentara

  1. Clay Regazzoni
    HeatBlast44 Prikaži

    Imam neki osjecaj da ce Ocon bit losiji…


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Pascal vs Ocon.To sam bio spomenuo u jednom komentaru i mislim da ce biti odlicna borba.Pascal ima talent i odlican je vozac koji nerijetko zna otici ispred oba saubera a nekad i renaulta dok se haryanto vukao po dnu.Ne kazem da je Haryanto los ali je losiji od pascala.Vidjet cemo sto ce biti…


    0
    0

    0
  3. Blackhawk Prikaži

    Eto, prognozirao sam ovu postavu za iduću sezonu a oni uranili :-)


    0
    0

    0
  4. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Esteban Ocon je smatran, i na neki način ima i dokaza da je dobar kao i sam Max Verstappen. Po meni, ali pričekajmo bar kraj sezone 2016., ovaj mladi Francuz je bolji i od Maxa i od Pascala.
    A F1 treba jednog novog Francuza, jer više nam nema Julesa Bianchia, a Romain je OK, ali zaglavio je ( barem za sada ) u Haas-u.


    0
    0

    0
  5. Juan Manuel Fangio
    Estoril Prikaži

    Sjajno za sport da se miču platiše, a dolaze talentirani vozači.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.