1. predsezonski test
3
6
dana,
2
1
sati,
1
8
minuta,
4
7
sekunda

Korisnički panelRegistracija

Novo na forumu

Elektronski sustav će kažnjavati vozače za izlaske sa staze u zavojima 4 i 11

Na VN Velike Britanije, koja se održala prije dva tjedna, mnoge je ljude zbunilo kažnjavanje vozača za izlaske sa staze. Naime, samo je u određenim zavojima vrijedilo pravilo da se ne smije sa sva četiri kotača van staze, točnije izvan bijelih linija koje označavaju granicu staze. Ovaj vikend u Mađarskoj će po tom pitanju biti nešto drugačiji, jer će se pomoću elektronskog sustava pratiti tko prelazi granice staze u četvrtom i 11. zavoju. Kada vozač izađe sa staze u spomenutim zavojima, vrijeme će automatski biti poništeno.

FIA je za utvrdila da se izlaskom sa staze u ostalim dijelovima staze ne može dobiti na vremenu, što nije bio slučaj na Silverstoneu. Očito su glavešine poslušale glas publike i dovele u red ono što je izgledalo kao cirkus i proizvoljno donošenje odluka. Što se tiče utrke, vozači će biti upozoreni ako budu prelazili granicu, te biti kažnjeni ukoliko radnju ponove nekoliko puta.

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

8 komentara

 1. Ili neka stave onakve pasice kao u Austriji, ili neka stave ležeće policajce kao što su u Monzi u prvom zavoju.

   
 2. Već sam napisao na forumu, ne podržavam praćenje tih granica, ali podržavam uvođenje automatskog sistema praćenja umjesto ljudskog, bar nitko neće biti zakinut/nagrađen.

  Slažem se s kolegama ispod, kad su već asfaltirali svaku moguću izletnu zonu na većini staza, onda nek puste vozače da pritišću maksimalno i da idu do koje god granice do koje se dobiva prednost. Ako ne žele da to vozači rade, već je također napisano ispod, ili neka ponovo naprave šljunčane izletne zone ili neka stave žute rubnike poput onih s ovogodišnje VN Austrije.

   
 3. treba iskopat asfalt van granica staze ko što je bilo prije 20g pa neka izlazi sa staze tko god hoće. prvo im asfaltiraju izletne zone onda im sad brane? nema previše smisla

   
 4. Ma to je totalna glupost,stavite pasice kao u Austriji pa nek vozač pazi hoče li oštetiti bolid.Uvijek su vozači tražili granice i izlazili van staze e sada je to zabranjeno pa još malo pa će imati onu crtu za pomoč kao u igrici da vidi kuda mora vozit.

   
  • Uostalom to je isto jedna vrsta umijeća treba ih pustiti pa tko zna dobiti na vremenu je bolji vozač tko to ne zna izvesti ili če se razbiti ili izgubit vrijeme.
   Bezveze neke stvari idu dirat nepotrebno.

    
 5. A zašto to ne bi vrijedilo za cijelu stazu s obzirom da tako piše u pravilniku?

   
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Hoće li se iduće godine nastaviti dominacija Mercedesa?

Rezultati

Loading ... Loading ...
Datumi predstavljanja bolida
Renault - 21. veljače 2017.
Force India - 22. veljače 2017.
Mercedes - 23. veljače 2017.
Ferrari - 24. veljače 2017.
McLaren - 24. veljače 2017.
Vozačke postave 2017.
Mercedes - Hamilton / Bottas
Red Bull - Ricciardo / Verstappen
Ferrari - Vettel / Raikkonen
Williams - Stroll  / Massa
McLaren - Alonso  / Vandoorne
Renault - Hulkenberg  / Palmer
Force India - Perez  / Ocon
Haas - Grosjean  / Magnussen
Toro Rosso - Sainz  / Kvyat 
Sauber - Ericsson  / Wehrlein
Manor - 

Top članci ovog tjedna