Elektronski sustav će kažnjavati vozače za izlaske sa staze u zavojima 4 i 11

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 1 min 8 komentara

Kimi Raikkonen, Ferrari, VN Mađarske 2016.

Na VN Velike Britanije, koja se održala prije dva tjedna, mnoge je ljude zbunilo kažnjavanje vozača za izlaske sa staze. Naime, samo je u određenim zavojima vrijedilo pravilo da se ne smije sa sva četiri kotača van staze, točnije izvan bijelih linija koje označavaju granicu staze. Ovaj vikend u Mađarskoj će po tom pitanju biti nešto drugačiji, jer će se pomoću elektronskog sustava pratiti tko prelazi granice staze u četvrtom i 11. zavoju. Kada vozač izađe sa staze u spomenutim zavojima, vrijeme će automatski biti poništeno.

FIA je za utvrdila da se izlaskom sa staze u ostalim dijelovima staze ne može dobiti na vremenu, što nije bio slučaj na Silverstoneu. Očito su glavešine poslušale glas publike i dovele u red ono što je izgledalo kao cirkus i proizvoljno donošenje odluka. Što se tiče utrke, vozači će biti upozoreni ako budu prelazili granicu, te biti kažnjeni ukoliko radnju ponove nekoliko puta.


Odgovor

8 komentara

  1. Mercedes
    Jester Donator Prikaži

    A zašto to ne bi vrijedilo za cijelu stazu s obzirom da tako piše u pravilniku?


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    r.u.m. Prikaži

    Ma to je totalna glupost,stavite pasice kao u Austriji pa nek vozač pazi hoče li oštetiti bolid.Uvijek su vozači tražili granice i izlazili van staze e sada je to zabranjeno pa još malo pa će imati onu crtu za pomoč kao u igrici da vidi kuda mora vozit.


    0
    0

    0
    • Fernando Alonso
      r.u.m. Prikaži

      Uostalom to je isto jedna vrsta umijeća treba ih pustiti pa tko zna dobiti na vremenu je bolji vozač tko to ne zna izvesti ili če se razbiti ili izgubit vrijeme.
      Bezveze neke stvari idu dirat nepotrebno.


      0
      0

      0
  3. Mika Hakkinen
    stoka Prikaži

    treba iskopat asfalt van granica staze ko što je bilo prije 20g pa neka izlazi sa staze tko god hoće. prvo im asfaltiraju izletne zone onda im sad brane? nema previše smisla


    0
    0

    0
  4. Fernando Alonso
    croatic f1 urednik Prikaži

    Već sam napisao na forumu, ne podržavam praćenje tih granica, ali podržavam uvođenje automatskog sistema praćenja umjesto ljudskog, bar nitko neće biti zakinut/nagrađen.

    Slažem se s kolegama ispod, kad su već asfaltirali svaku moguću izletnu zonu na većini staza, onda nek puste vozače da pritišću maksimalno i da idu do koje god granice do koje se dobiva prednost. Ako ne žele da to vozači rade, već je također napisano ispod, ili neka ponovo naprave šljunčane izletne zone ili neka stave žute rubnike poput onih s ovogodišnje VN Austrije.


    0
    0

    0
  5. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Ili neka stave onakve pasice kao u Austriji, ili neka stave ležeće policajce kao što su u Monzi u prvom zavoju.


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.