Red Bull testirao Halo, ali će glasati protiv njegovog uvođenja

Izdvojeno

David Vidović

Prije 8 godina 2 min 0 komentara

Pierre Gasly testira Halo

Pierre Gasly testira Halo


Jučer je održano testiranje na Silverstoneu, koje će se nastaviti i danas, a glavna tema jučerašnjeg dana je bilo Red Bullovo testiranje Halo sustava zaštite cockpita. Prvi puta Halo je korišten od strane Ferrarija na predsezonskim testovima, da bi Vettel u petak na treningu pred VN Velike Britanije isprobao ono što FIA naziva unaprijeđenu verziju zaštite. Jučer je i Red Bull isprobao Halo, nakon što je njihova opcija nazvana Aeroscreen odbačena za sljedeću sezonu od strane FIA-e. Vettel se nakon treninga u petak žalio na manjak vidljivosti, dok je danas Pierre Gasly, testni vozač Red Bulla potvrdio da nije imao nikakve poteškoće s vidljivošću iz bolida.

Iako je njegov vozač bio zadovoljan konceptom, Christian Horner je izrazio nezadovoljstvo trenutnim razvojem zaštite za cockpit u Formuli 1 i otkrio da će pred FIA-om glasati da se odgodi uvođenje Halo sustava za sljedeću sezonu.

“Ovo nije elegantno rješenje za problem s kojim se suočavamo. Volio bih da FIA obavi više pretraga i testova za ovakve stvari, radije nego da ovako žure s procesom pa da ona trpimo posljedice. Nisam veliki ljubitelj Halo sustava i njegovih ograničenja, tako da neću glasati za njegovo uvođenje.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.