Mercedes u službenom priopćenju otvorio mogućnost uvođenja timskih naredbi!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 3 min 5 komentara

Mercedes

Mercedes

Iako su to pokušali podvaliti na najfiniji mogući način – samo je jedna pouka iz Mercedesove izjave za javnost: ako vozači ne budu poštovali jedan drugog na stazi – momčad će izdati timske naredbe!

Jutros je u sjedištu Mercedes F1 ekipe u Brackleyu bilo zanimljivo. Kako kažu, “pozitivni” sastanci su održani uz najvažnije aktere: Tota Wolffa, Paddya Lowea, Lewisa Hamiltona i Nicu Rosberga. Vozači su najprije informirani da se slobodno mogu utrkivati, a zatim, nakon nekoliko rečenica o važnosti utrkivanja u Formuli 1, zapravo je pojašnjeno što to znači:

“Postrožili smo pravila i uveli puno veće posljedice eventualnog kontakta između naših bolida. Vjerujemo vozačima da će dobro riješiti situacije na stazi, a njihova sudbina je u njihovim rukama. Vozači su također dobili podsjetnik da možemo izdati timske odredbe tijekom utrke da bi spriječili potencijalni gubitak konstruktorskih bodova, kao što smo to napravili na VN Monaka kada je Nico dobio naredbu da propusti Lewisa.”

Dakle, ako vozači ne budu poštovali novi Mercedesov interni pravilnik o utrkivanju – posljednje utočište bit će im momčadske naredbe, uvijek kontroverzna tema koja pleše na rubu između navijačkog pljuvanja i poslovne nužnosti.

Mercedesovo pismo u cijelosti

“Our drivers were informed that they remain free to race for the world championship.

We believe this is the essence of Formula One, including between team mates. As passionate racers, we want to see them racing, and so do the fans of Formula One.

However, this freedom comes with a duty for our drivers to respect the values of the team.

In the past five races, there have been three incidents which have cost us over 50 points in the constructors’ championship.

We have therefore strengthened our Rules of Engagement to include much greater deterrents to contact between our cars.

With these in place, we will trust our drivers to manage the situation between them on track. Their destiny is in their own hands.

The drivers were also reminded that we may issue instructions during the race to protect against a potential loss of constructors’ points, such as we did at this year’s Monaco GP when Nico was instructed to let Lewis pass.

If the drivers do not honour the revised Rules of Engagement, we may impose team orders as a solution of last resort.

Finally, we restated our belief in Lewis and Nico as the best driver pairing in Formula One.

Since 2013, we have won together a total of 43 races and 40 further podium finishes, plus two consecutive world championships. This record speaks for itself.”


Odgovor

5 komentara

  1. Dan Gurney
    CrashOverride Donator Prikaži

    Osobno ne vidim nista lose u tome. Cisto mi je OK da jedan vozac pusti drugoga ako nisu na istim strategijama a sad o trazenju pustanja jer je jedan brzi od drugoga, ne znam bas. To je vec malo drukcije.


    0
    0

    0
    • Formula1
      f1zd Prikaži

      Nije to samo puštanje, to može biti i zabrana pretjecanja, npr. da se ovo dogodilo prije Hamiltonu bi zabranili da pokuša pretjeći Rosberga u Austriji.


      0
      0

      0
      • Dan Gurney
        CrashOverride Donator Prikaži

        A dodjes onda na fakt da su to 2 Mercedesova voazaca i da ih oni placaju te imaju pravo na tako nesto jer su njima vjerojatno vazniji konstruktorski bodovi. Di dog krenes gledateljima se mozda ne svidja ali momcadi imaju potpuno pravo na tako nesto..


        0
        0

        0
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Čemu uskličnik?


    0
    0

    0
  3. dakako Prikaži

    Bit ce da opet nesto muljaju i lazu u Mercedesu. Citajuci pojedince na nasim portalima odredbe su odavno tu,samo se hejteri jos nemogu odluciti koga tocno mecka favorizira. hihihihihi


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.