Alonso: “Raikkonen, Massa i Button kao da se mogu utrkivati zauvijek; ja nisam takav”

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 4 komentara

Fernando Alonso

Fernando Alonso

Fernando Alonso kaže da neće pretjerati s utrkivanjem u Formuli 1, te da će potrebu za brzinom dobiti u Le Mansu jednom kad ode iz F1. Alonso je debitirao 2001. u Minardiju kad je imao 20 godina, a od tada je odradio 260 startova, osvojio 2 naslova, 32 pobjede i 97 pobjedničkih postolja.

No, otkad je prešao u McLaren-Hondu sve se okrenulo, a priče o odlasku sve su češće.

“Kad dođe vrijeme, napustit ću Formulu 1, to znam. Kad više niste dovoljno brzi, kad vam se to više ne sviđa, kad se više ne možete nositi s zahtjevima – znate da je vrijeme da krenete dalje.”

“Ipak, kad vidite vozače poput Raikkonena, Buttona ili Masse – čini mi se da ti dečki mogu nastaviti zauvijek. Ja vjerojatno neće biti poput njih.”

“Trenutno imam osjećaj kao da se bližim kraju svog sna. Kad sam bio dijete otac mi je napravio go-kart koji je izgledao poput McLaren-Honde. Sad vozim McLaren-Hondu i imam dojam da sam odradio puni krug u nekom romantičnom smislu.”

35-godišnjak je progovorio i o tome što bi radio nakon Formule 1.

“Još je prerano da o tome pričamo. Život grand prix vozača je vrlo zahtjevan. Fokusiran sam na Formulu 1 365 dana godišnje, bilo u automobilu ili na treningu. Kad se povučem mislim da ću malo uživati u normalnom životu, barem za početak.”

“Nakon toga sam siguran da će mi nedostajati adrenalin i natjecanje. To je moj cijeli život i vjerojatno ću otići u neku seriju koja neće iziskivati toliko vremena. Le Mans bi bio savršen, dok god ne moram biti daleko od doma cijele godine.”


Odgovor

4 komentara

  1. Fernando Alonso 14
    AlonsoForever Prikaži

    Nije takav jer, jer je borben :-) I želi uspjeh. INSTANT USPJEH mu treba. Čim prije, jer baš zato što on nije takav, vozači poput Raikkonena,Buttona i Masse nisu kao Fernando Alonso. Zašto se Schumi povukao a MOGAO je i dalje voziti,eto MSC vam je čist primjer :-)
    ne moram dalje. Pametnom dosta.


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Jednog dana će sve završiti.Neću u 6 ujutro vidjeti svijetlo plavu kacigu niti bolid s brojem 14.Neću više utrkama očima “snajpati” ono ALO u podnožju ekrana niti ću trenutke pred utrku provoditi grickajuci nokte.Neću više zažmiriti kad bi se pojavila žuta zastava i neću više poskakivati uokolo kada bi se ta legenda probijala kroza grid.Nekad se zapitam zašto dođe kraj tomu i kako je uopće moguće da jedan dan kao mali dječačić sjedim i toplina me prođe svaki put kad prođe žuto-plava “zvjer” sa velikim telefonica, drugi pak gledam crvenu boju najvećeg tima i za mene najvećeg vozača,a kad eto trećeg strepim hoće li se pojaviti uopće na gridu.Nekad si pustim pjesme i maštam o starim pobjedama tzv. Španjolskog samuraja.Nekad ipak upalim mobitel zapostavim prijatelje,nogomet i obitelj te gledam Bahrein 2006 i 2010.Nekad se suzdržavam od suza kad se potegnu pitanja o njegovoj budućnosti u f1 i na izjava poput ovih ali svakog dana se tješim da ako su schumi, barrichelo mogli do maltene 40-ih onda i on može.Ali to je kao i pred svaku trku kada sanjarim o pobjedi i postolju.Jesam li preoptimističan?Jesam.Jesam li budala zato što sve to ovako ozbiljno shvaćam?Možda jesam,no vjerujte mi da je puno lijepse osjecati tremu prije utrke dok sam tisucama kilometara daleko, da je lijepse sanjariti o necemu za sto znate da se neće dogoditi nego stati pred TV kao za Bahrein ove godine i gledati u tako pun grid od 22 bolida a za mene ipak prazan ili buditi se u pola 6 ujutro kao za Australiju 2015 i onda uz onaj gorki osjećaj pratiti najdraži sport.Pratit ću F1 dok god sam živ jer ju volim ali ono što ću najviše pamtiti su ove godine u kojima vozi moj idol.Volio bih da je ovo samo još jedan u nizu njegovih humorističnih izjava kojih ima dosta u poslijednje vrijeme, ali nažalost nije.Nadam se da češ ostati još dosta dugo ;)


    0
    0

    0
    • Fernando Alonso
      croatic f1 urednik Prikaži

      Suosjećam s tobom :)
      I ja sam vjeran Alonsov fan već godinama, pratim F1 otkad znam za sebe i Fernando je bio moj prvi pravi favorit (zasad i jedini). I meni je ta VN Australije 2015., kao i ovogodišnja VN Bahreina bila nekako prazna, jednostavno bez njega to nije bilo to, utrka mi je automatski manje zanimljiva. Nažalost, vrijeme juri i Alonsova karijera se bliži kraju, teško mi je razmišljati o tome i o Formuli 1 poslije njega, ali to je vrlo blizu. Tome se nitko ne može oduprijeti, stoga se nadam da će Alonso ipak ostati još bar dvije godine i da će u tim godinama imati bolid za naslov, bolid kakav i zaslužuje, da će se ova muka u McLaren Hondi koja traje već dvije godine isplatiti i da će ova legenda završiti svoju karijeru tamo gdje i zaslužuje biti – na vrhu.


      0
      0

      0
  3. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    @ Alonso king ovo što si napisao je jako romantično. Prolaznost svega je sveprisutna I vječna tema.
    Emotivno napisan komentar.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.