Ocjene vozača za VN Kanade 2016.

Izdvojeno / Marko Rakić: Statistika, zanimljivosti, povijest

Marko Rakić

Prije 8 godina 6 min 28 komentara

VN Kanade 2016.

Moram odmah napomenuti kako me jučerašnja VN Kanade neodoljivo podsjetila na VN SAD-a 2012., kada su Hamilton (McLaren) i Vettel (Red Bull) završili utrku prije nego su je ostali počeli. Zaostatak trećeplasiranog Bottasa bio je 46 sekundi za pobjednikom, a već je Rosberg bio minutu iza. Još jedna dobra utrka na kanadskom tlu je iza nas, a ovo su ocjene vozača za jučerašnju predstavu.

Lewis Hamilton – 9.5/10
Utrka skoro za 10. Odlična vožnja na jednim i drugim gumama, bez grešaka, te uzimanje pete pobjede na nekoj utrci, čime je ustabilio drugo mjesto na tablici za najuspješnijeg vozača VN Kanade. Sada je Lewis među aktualnim vozačima jedini koji ima toliki broj pobjeda na jednoj. Zamjerka ponovno ide na start, kojeg je loše odradio te je Rosberga izbacio sa staze u drugom zavoju.

Sebastian Vettel – 9.5/10
“Skoro pa umalo”. Tako bi se mogla opisati jučerašnja utrka Sebastiana Vettela. Izvrsne kvalifikacije začinio je definitivno najboljim startom sezone, ali je onda dodao previše papra pred kraj, pa smo ostali uskraćeni da barem vidimo dvoboj ove dvojice velikana, trenutno najuspješnijih vozača u Formuli 1.

Valtteri Bottas – 8/10
Malo se tko nadao postolju Williamsa na ovoj utrci. Nakon što su u kvalifikacija prilično zaostali za najboljim vremenom, ni ritam u utrci se u početku nije činio posebno dobar. No, nešto je ubrzo proradilo i Williams se upalio. Pehist Massa je morao odustati, pa je sav teret pao na leđa Valtterija Bottasa. On je to onako Icemanski odradio, te se uz dobru strategiju probio do trećeg mjesta. Vrijedi napomenuti da je imao i ultra brz pit stop, koji je trajao samo 2.11 sekundi.

Max Verstappen – 8.5/10
Mladi Nizozemac najavljivao je borbu za postolje na VN Kanade, no stepenica mu je izmaknula u drugom dijelu predstave. Odradio je prosječan start, a ispred Ricciarda se probio nakon što se Rosberg na stazu ukrcao kao pijanac. Poslije je malo blokirao Ricciarda, bilo je čak i nekakvih timskih odredbi, no nije dugo trajalo jer se Max na kraju uspio odvojiti. Odlično branjenje pozicije na kraju utrke svakako je veliku pohvalu.

Nico Rosberg6/10
Što reći za ovog čovjeka? Izgleda kao da se ponovno događa ono što je bilo i poslije Belgije 2014. Nijemac se nalazi u prilično nezavidnoj situaciji. Mora potpisati novi ugovor s Mercedesom, vodstvo u ukupnom poretku se smanjilo i ne smije si ponovno dopustiti Španjolsku. I nije sebi dopustio Španjolsku, već je podvio rep kao mnogo puta do sada, te se “mirno” vratio na stazu i izgubio 100 mjesta, dovoljno da više ne može računati na pobjedu. Ostatak utrke je bio solidan, za izdvojiti je lijepo pretjecaje nad Raikkonenom. I da, kvalifikacije je odvozio odlično.

Kimi Raikkonen – 5.5/10
Zzzz…. Loše kvalifikacije, i onda loša utrka u kojoj je završio jednu minutu iza svog momčadskog kolege. Ne znam što bih više napisao…

Daniel Ricciardo – 7/10
Nije to onaj Ricciardo iz Španjolske i Monaka, negdje se izgubio u međuvremenu. Kvalifikacije su bila odlične, te se činilo da je izvukao maksimum iz bolida. Nedjelja je bila nešto drugo. Daniel u utrci prilično blijed, te uz dozu nesreće nije uspio puno toga napraviti. Još uvijek ništa od osmijeha.

Nico Hulkenberg – 8/10
Nakon male nepravde u Monaku, Nijemac je kako tako došao na svoje. Za ovaj vikend bilo je jasno da će Force India biti peta momčad, i tako je bilo, a tako je Hulk i završio.

Carlos Sainz – 9/10
Nakon razočaranja u kvalifikacijama, Španjolac je napravio pravo malo čudo u utrci, te se uspio probiti do devetog mjesta i osvojiti vrijedne bodove. Na stazi gdje je uloga motora velika (Toro Rosso vjerojatno ima najslabiji), napravio je sjajan posao te treću utrku uzastopno osvojio bodove. To mu u dosadašnjoj karijeri nije uspjelo niti jednom, a ujedno je u tom periodu osvojio i najviše bodova u neke tri utrke (14).

Sergio Perez – 7.5/10
Perez ustvari nije odvozio lošu utrku, već je strategija jednog ulaska u boks poprilično narušila njegove šanse da napravi nešto konkretnije. Nakon izmjene guma, brzo se rješio Kvyata i Alonsa, te osigurao sebi poziciju koja donosi jedan bod.

Fernando Alonso – 7/10
Španjolac je proveo 50 krugova na jednom setu guma, što ionako sporom McLarenu nije bilo od nikakve pomoći. Za pohvaliti je ponovni ulazak u Q3, no utrka je bila pomalo bezlična.

Daniil Kvyat – 4.5/10
Tone sve dublje i dublje. Cijeli je vikend proklizavao, svađao se s bolidom i gubio od Sainza gdje god je stigao. Startao je četiri mjesta ispred timskog kolege, a završio tri iza njega, što nikako nije nešto što bi uvjerilo ionako strogu upravu Red Bulla. Na kraju je izjavio: “Danas je bila prilično dosadna utrka”. Hmm…

Esteban Gutierrez – 5.5/10
Eto, ocjena +2 jer je završio ispred momčadskog kolege u kvalifikacijama i utrci, iako se činilo da je Grosjean u utrci bio nešto brži. Izgleda da je Grosjean upao u onu svoju krizu kada šlampavo odvozi nekoliko utrka, a u tom se modu rada  Gutierrez izgleda stalno nalazi. Ovo je njegova 30. uzastopna utrka bez osvojenih bodova. Dovoljno govori samo za sebe.

Romain Grosjean – 5/10
Navedeno manje više sve, ništa posebno za istaknuti. Možda bi, zajedno s Magnussenom, mogao otići na test za daltonizam, budući da su plave zastave vidjeli kao poticaj za usporavanje drugih.

Marcus Ericsson – 8.5/10
Šveđanin je trenutno u odličnoj formi, te je prilično dominantan u odnosu na Felipea Nasra, za kojeg se tvrdilo da je solidan talent. Ako je tako, znači da je i Marcus talent koji je trebalo malo bolje izbrusiti (sjetimo se samo katastrofalnih predstava u Caterhamu i prvih nekoliko utrka sa Sauberom). No, od druge polovice prošle sezone, Ericsson je konstantno bolji vozač Saubera. Za razliku od Gutierreza, izgleda da se Marcus nije dao utopiti u prosječnosti. Nastavi li napredovati, mogao bi postati poželjan u nekim drugim momčadima. On je vozač platiša, no kroz povijest smo vidjeli da je znalo biti i vrlo dobrih vozača koji su plaćali svoje mjesto.

Kevin Magnussen – 5/10
Toplo-hladno. Magnussen mora pronaći više konstantnosti ako želi da ga Renault uzme ozbiljno u obzir kao pravog vođu tima.

Pascal Wehrlein – 8/10
Dečko koji obećava. Sada kad se stanje među momčadima iskristaliziralo, Manor je opet na posljednjem mjestu, iako se ponekad mogu boriti za nešto bolje sa Sauberom ili Renaultom. Izgleda kako Pascal iskorištava ono što ima na raspolaganju, pa je tako jednog Saubera uspio ostaviti iza sebe.

Felipe Nasr – 4.5/10
Iz lošeg u lošije. Na početku sezone je šasija bila loša, pa je promijenjena, a stanje ide na gore. Očito da je Brazilac upao u nekakv period nezainteresiranosti, ili kako to već nazvati. Za razliku od prošle godine, kao da gledamo nekog drugog Nasra.

 


Odgovor

28 komentara

  1. RedBull Prikaži

    Mozda je rosbergu bolje da ne produzi sa mercom, bolje nek si uzme naslov dok je merc sigurno prvi, ko zna sta ce biti dogodine?


    0
    0

    0
  2. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Sve više manje ok, jednino me “bode u oči” Bottas 8. u ne tako dobrom Williamsu do postolja sa 7 pozicije. A Max 8,5 u osjetno boljem RBu starta s 5 p. završi 4….. Eto samo to. Ajde, možda Nico R. ocjena kao Kimi.


    0
    0

    0
  3. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    pozdravljam proširenje ocjena i na neosvajače bodova.


    0
    0

    0
  4. Lewis Hamilton 44
    rizla Prikaži

    A sto napisati za rosberga… Covjek puca gadno pod pritiskom… Samo tako nastavi!


    0
    0

    0
  5. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Pereza u Ferrari,pod hitno! :P


    0
    0

    0
  6. fap Prikaži

    Hamilton i Vettel ista ocena pa gde je tu objektivnost azalite se na SKY.Ako Hamiltonu zamerate start pa Vettel je dva puta izletao sa staze i dobija najacu ocenu
    Strasni ste


    0
    0

    0
    • Michael Schumacher
      Slavenowsky Donator Prikaži

      Cuj zamjerate start, pa bio je na pole poziciji i izgubio istu na startu. Kasnije je imao trkaci incident sa timskim kolegom. Ostalo nista spektakularno nije uradio. Da je cuvao gume, to svakako nije, to je samo dokaz koliko je Mercedes superioran bolid, te da su sa gumama postali madjionicari. Hamilton je 20 i kusur krugova konstanto vrtio ista vremena 1:16…, jos na kraju slag na tortu pri samom kraju spusti na 1:15 i to sa 50 krugova starim gumama!!!

      A sto se tice Vettela, imao je dobar start, preskocio 2 Mercedesa, imao finu prednost. Na kraju taktika koja je trebala biti dobitna, zavrsila je lose, tu je Vettel izgubio 2 pozicije, ali je na kraju pretekao 2 RBR-a i hvatao tempo Hamiltona. A te greske koje je imao su zelja da se sto brze docepa Hamiltona, i btw. te greske nisu kostale nikog, nego njega samog.

      Zakljucak, Hamilton sa tako dominantnim bolidom, mozda i ne bi pobjedio, da se Ferrari nije zeznuo sa taktikom, a Vettel je tu opet dobro prosao, uzeo je 1 poziciju vise.

      Znaci za Mercedes se ocekivalo da ce biti prvi, a za Ferrari nije, no umalo da se desi suprotno.


      0
      0

      0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Po toj logici nije ni Vettel ništa spektakularno radio. Samo je prelazio bolide sa drs-om i na svježim gumama. Hvatao je Hamiltona jer je ovaj čuvao gume i gorivo što najbolje pokazuje njegovo osobno najbrže vrijeme u predzadnjem krugu. Ništa strašno. Ili ipak je?


        0
        0

        0
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        De razmisljaj malo objetivno.

        Ovdje niko ne ispravlja Hamilton-ovu 9,5 ocjenu, vec govorim zbog cega je Vettel dobio istu. Ako smatras da je Hamilton trebao dobiti vecu, tako sto je na startu izgubio prvu poziciju, pa je ucestvovao u incidentu sa timskom kolegom, te imao jedan box manje od Vettela, te da je vecinom utrke krstario na jednim setom guma 50 krugova, onda suvisno je polemisat.

        Gledaj malo siru sliku, sta je sve ko uradio da bi dosao do svoje pozicije! Hamilton je izgubio svoju poziciju na startu, a nadonadio je upravo odlaskom Vettela u box. Vettel je ne svojom greskom izgubio 2 pozicije, no ubrzo ih je vratio, znaci izborio se za svoje pozicije.

        A to sto spominjes da je Vettel imao svijeze gume ok, pa sta je na startu imao RBR? Otkud tolika moc Vettela da se na startu ispali i da stvori sebi dovoljno prednosti da udje jos jednom u box i da izadje iz njega i da sustize RBR! Sad ispade zbog DRS-a i svijezih guma imao prednost! :facepalm:

        Kad su on i Kimi imali istu konfiguraciju bolida, onda ogromna je razlika u voznji bila. Vettel je jednostavno letio stazom!

        Dakle svoje pozicije je izborio na stazi, a ne kroz boxove!

        Jel sad jasno. Ili ipak nije?


        0
        0

        0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        ja sam odusto davno od ispravljanja ocjena, ali ću se ovaj put oglasit:

        meni za 9,5 recimo moraš imat pp, na startu te mora neko opalit ozada pa da ni kriv ni dužan budeš zadnji sa nekakvih oštećenjem, pa onda u boks, i onda se probijat i pobijedit sa najbržim krugom utrke, naravno. skoro pa nemoguća misija.

        hamu i sebu bi do do u kanadi 7,5. sainzu i bottasu 8,5. maxu 8. itd…


        0
        0

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Znači 10-ku bi imali samo MS u Španiji 1996 i Belgiji 1995, Senna u Donningtonu 1993 i Portugalu 1985, i sl.
        :mrgreen:


        0
        0

        0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        @frantic
        tako nekako, jednom u 10 godina.


        0
        0

        0
      • Kimi Raikkonen 7
        Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

        I Button 2011 Canada.


        0
        0

        0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Ne. Komentar se odnosio na tvrdnju kako je lako bilo krstariti sa nadmocnim bolidom. Zaboravio si potrosene gume. Ocjene su i za jednog i drugog su previsoke. 8.0 najvise. I nigdje nisam rekao da Seb zasluzuje nizu ocjenu.


        0
        0

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        @ciki
        Button za tu Kanadu može dobiti 9,5 (po zekinim kriterijma još i manje :mrgreen: ).
        Ipak ta Kanada, tj. njegova vožnja, koliko god bila dobra, ne može u rang sa pomenutim vožnjama.


        0
        0

        0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        @frantic
        mudro zboriš. 9 buttonu za kanadu, ipak je vettel na kraju zajebo. ;)


        0
        0

        0
    • Mclaren
      raca Prikaži

      Senna u Donningtonu je zavrijedio 20. To ne miješajte. Mika je za Spa zavrijedio bar 11.


      0
      0

      0
  7. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    po meni max ne može imati veću ocjenu od bottasa, ovaj je u lošijem bolidu došao do postolja, svaka čast maxu, dobra utrka za njega, ali bottas je s onom kantom došao do 3.


    0
    0

    0
  8. Blackhawk Prikaži

    Ocjene su subjektivna stvar i s njima se mozemo sloziti ili ne. Stoga,ne pokusavajuci kritizirat Marka samo zelim iznjeti svoje misljenje da Max nije zasluzio vecu ocjenu od Bottasa (pogotovo ne da ga se proglasi vozacem utrke), niti toliko puno vecu od Ricciarda. I ne mogu vjerovat da u posljednje vrijeme branim Kimija,ali odvozio je bolje od 5.5. Ponavljam,cisto moje misljenje


    0
    0

    0
    • Lady Prikaži

      Black, čisto me zanima po čemu je to Bottas bolje odvozio od Maxa? Ja njega nisam ni vidijela praktički u utrci, a ti?


      0
      0

      0
      • Kimi Raikkonen 7
        Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

        Ali zato si mogla vidjeti Bottasa nakon utrke na postolju a Maxa ne iako je startao puno bliže posolju od Bottasa.


        0
        0

        0
      • Blackhawk Prikaži

        Nisi ga vidjela jer ga kamera nije pokazivala ali zar je to mjerilo? On je s Williamsom,iako im odgovara ova staza,ostavio puno boljih bolida iza sebe. Sto je to Max posebno napravio?


        0
        0

        0
      • Lady Prikaži

        Ciki,
        Šta mi to znači ako je startao 7 i došao na račun strategije (koja se pokazala bolja kao i kod Hamiltona ) do 3 pozicije ako mi njega uopće nismo vidijeli u kadru, a gledajući race pace prema Red Bullu, uopće nije taj Williams u Kanadi bio tako loš ko šta ga mnogi žele prikazati.

        Black,
        Šta je to Max napravio? Pa recimo…na istoj (lošijoj strategiji) ostavio 3 brža bolida iza sebe i barem nije popustio kod propuštanja Rosberga za razliku od renomiranih Ricciarda i Raikkonena.

        Druga stvar koju baš nitko ne spominje: Max kad je dobio TR da ne zadržava Ricciarda, on je ustvari do tad vrlo mudro i pametno čuvao gume, a onda zbog TR dignuo tempo i Ricciardo ga više i nije mogao pratit….
        Znači, jedan Ricciardo kojeg se smatra ipak jednim od najboljih vozača na gridu se očito precijenio kod čuvanja guma i u tom pogledu ga je malac koji se još uvijek privikava na taj bolid (svi znamo zašto) nadmudrio i odvozio i pametnije i bolje. Meni sasvim dovoljno kad pogledam sve to a pogotovo ono famozno branjenje od kud i kamo bržeg Rosberga koji se na kraju i izvrtio jer nije uspio nadmudrit Maxa, za jednu vrlo visoku ocijenu. Sigurno po samoj vožnji bolju od Bottasa.


        0
        0

        0
      • Blackhawk Prikaži

        Lady-za Bottasa ti uopce ne stoji komentar. Da bi uspjela taktika sa samo jednim zaustavljanjem potrebno je dobro cuvati gume istovremeno ne gubeci pozicije. Bottas je to vrhunski odradio.
        Sto se tice Maxa-kazes ostavio je brze bolide iza sebe? A koliko ih je tek ostavio Bottas? Sad ces ti opet o taktikama ali ajd ti vozi iste krugove sa starijim gumama kao oni s novijim sto su radili Ham u odnosu na Vet i Bot u odnosu na Ves. A zasto je Ves uspio pobjeci Ric? Pa valjda znas da se gume brze trose kad stalno vozis na repu nekom bolidu,normalno je da su Maxove bile ocuvanije.
        Nema sumnje da je Max veliki talent i da je buduci svjetski prvak ali ovdje se daju ocjene za pojedine utrke a ne cijelu sezonu. A u ovoj utrci Max nije napravio nista vise od Bottasa jer koliko god staza odgovarala Williamsu ipak su losiji od RB-a


        0
        0

        0
    • Michael Schumacher
      Slavenowsky Donator Prikaži

      Black svaka cast na objektivnosti :thumbs:


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.