1. predsezonski test
8
1
dana,
1
7
sati,
3
9
minuta,
4
2
sekunda

Korisnički panelRegistracija

Novo na forumu

Objavljen odabir guma za Kanadu; Haas i Renault potpuno izbacili supersoft

Po prvi put ove godine vidjet ćemo hrabar potez izbacivanja jednog seta guma u potpunosti. Naime, Haas i Renault su odlučili sve karte baciti na soft i ultrasoft komponentu, a srednju opciju, odnosno supersoft – uopće nisu odabrali.

Mercedes je u Monaku bio odličan na neočekivano izdržljivom ultrasoftu, a sličnu taktiku mogli bi isprobati i u Kanadi, obzirom da su uzeli samo 2 supersoft, a 8 ultrasoft guma.

Ferrari i Red Bull će biti na strategiji sličnoj Mercedesovoj, iako su uzeli jedan set ultrasofta manje nego Njemačka ekipa.

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

6 komentara

 1. Moramo uzeti u obzir da je u Monaku bio hladniji asfalt zbog kiše i da je to išlo u korist očuvanju guma. Pravi test za US tek slijedi i zbog onog što je rekao kolega Frantic, ali i temperature staze koja bi trebala biti puno veća (naravno, u slučaju sunčanog vremena).

   
 2. US u Kanadi bi trebao trajati manje (možda opet ne onoliko malo koliko bi trebalo) nego u Monaku, zbog same konfiguracije staze, tj. većih brzina i 3-4 snažna kočenja koje imamo u jednom krugu.

   
 3. Kakve su to fore od toliko setova pa dovoljno 3 seta ultrasofta jedan za treninge jedan za kvale i jedan za utrku a da se ispostuju pravila nek uzmu i jedan set supersofta ili softa

   
 4. Pa kak i nebi kad ultrasoft traje 14826 krugova!

   
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Tko će iduće godine voziti za Mercedes?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Top članci ovog tjedna