1. predsezonski test
4
0
dana,
0
6
sati,
1
6
minuta,
3
6
sekunda

Korisnički panelRegistracija

Novo na forumu

Hamilton: Trebamo još mekše gume za Monako kako bi utrku učinili zanimljivom

Lewis Hamilton nije siguran da su ultra mekane gume dovoljno mekane za Monako, već smatra da bi trebale biti još mekše kako bi imali više promjena guma tijekom utrke te tako izbjegli uobičajenu “Monako procesiju”. Aktualnom svjetskom prvaku ne ide posljednjih godina u Monaku. Prošle godine je imao sjajnu priliku za pobjedu, te je bio najbrži tijekom cijelog vikenda, no odluka o promjeni guma koju je donio sa stratezima odnijela mu je pobjedu, te je na kraju završio kao treći.

“Za mene, ultra mekane gume nisu mekane. Mi trebamo ultra, ultra, ultra, ultra mekane gume, četiri puta mekanije od trenutnih kako bi mogli imati više zaustavljanja u boksu. To bi moglo pomiješati stvari ovdje. U mojim prvim godinama smo imali više zaustavljanja, pa je bilo i zanimljivije. Ove godine ćemo biti dvije sekunde brži nego prošle, ali po pitanju pretjecanja će i dalje biti isto.”

“Zadnje tri ili četiri godine smo imali utrku sa samo jednim zaustavljanjem u boksu, što je ustvari najdosadnije. Svi znaju da ako osvoje pole position da će i pobijediti, to je najdosadniji mogući scenarij. Svi koji očekuju uzbudljivu utrku ovdje bi trebali znati da je ovo staza na kojoj stvarno ne možete pretjecati, stoga će kvalifikacije biti utrka. Neće vidjeti da se borimo, vidjet ćete kako se bolidi slijede.”

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

2 komentara

  1. Fascinira me to što žele još mekanije gume a onda kad im na TR-u tokom trke kažu da ih štede onda pi*de i govore da se previše mora paziti na gume i gorivo i da takva F1 nema smisla…

     
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Hoće li se iduće godine nastaviti dominacija Mercedesa?

Rezultati

Loading ... Loading ...
Datumi predstavljanja bolida
Renault - 21. veljače 2017.
Force India - 22. veljače 2017.
Mercedes - 23. veljače 2017.
Ferrari - 24. veljače 2017.
McLaren - 24. veljače 2017.
Vozačke postave 2017.
Mercedes - Hamilton / Bottas
Red Bull - Ricciardo / Verstappen
Ferrari - Vettel / Raikkonen
Williams - Stroll  / Massa
McLaren - Alonso  / Vandoorne
Renault - Hulkenberg  / Palmer
Force India - Perez  / Ocon
Haas - Grosjean  / Magnussen
Toro Rosso - Sainz  / Kvyat 
Sauber - Ericsson  / Wehrlein
Manor - 

Top članci ovog tjedna